به گزارش آبنما کار چهارمین جشنواره سرودهای حماسی و آواهای انقلابی بسیج (آوای بیداری) شامگاه دوشنبه ۲۴ دی ماه با برگزاری یک مراسم افتتاحیه در شهر خرم آباد استان لرستان شروع شد.
به گزارش آبنما کار به نقل از مهر، مراسم افتتاحیه جشنواره سرودهای حماسی و آواهای انقلابی بسیج «آوای بیداری» شامگاه دوشنبه ۲۴ دی ماه، با حضور امیر نصیربیگی رئیس بسیج هنرمندان، جمشید جم دبیر جشنواره و تعدادی از هنرمندان موسیقی در سالن بانک تجارت خرم آباد برگزار گردید.
در ابتدای این مراسم طواق سعادتی هنرمند پیشکسوت موسیقی نواحی ترکمن همراه با امیر سعادی نوازنده کمانچه به اجرای قطعاتی پرداخت. قطعه اول این اجرا مربوط به موسیقی ضد آمریکایی بود که در سال های ابتدایی انقلاب توسط این هنرمند ترکمن نواخته و اجرا شده بود.
وی ضمن تشکر از برگزار کنندگان این جشنواره در سخنانی کوتاه اظهار داشت: امیدوارم این جشنواره همواره ادامه داشته باشد تا بتواند در میان مردم اثرگذار باشد و لحظات خوشی را برای آنها رقم بزند.
سعادتی در ادامه قطعه بی کلام «تاختن اسب» را اجرا کرد و عنوان کرد: ترکمن ها چون با اسب سواری سروکار زیادی داشتند در موسیقی هم به این مسئله پرداخته اند. این قطعه موسیقی با صدای پای تاختن اسب همراهی می کند. کما اینکه در جشنواره ای که در تهران برگزار شده بود این قطعه مورد استقبال قرار گرفت.
از سرودِ پاک و منزه ایرانی حمایت کنید
جمشید جم رئیس انجمن موسیقی بسیج و دبیر چهارمین جشنواره سرودهای حماسی و آواهای انقلابی بسیج هم در این مراسم اظهار داشت: همه داشته های ما در موسیقی متعلق به گذشتگان است، شمال غرب، غرب تا جنوب غرب ایران سرزمینی است که موسیقی ما را شکل داده و باید از آن بعنوان مادر موسیقی و سازهای حماسی یاد کرد.
وی برگزاری جشنواره «آوای بیداری» را حاصل تلاش جوانان عرصه موسیقی دانست و توضیح داد: این اتفاق حاصل تلاش جوانان عرصه موسیقی سراسر کشور است که آثارشان را به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند. ۴۰ سال پیش ما در عرصه سرود آثار کمی داشتیم که جمع آوری شد و در رادیو پخش گردید. بعدها در ۸ سال دفاع مقدس هم سرودهای ممتازی ساخته شد که وقتی دوباره از سازندگان آنها خواستیم تجربیاتشان را تکرار کنند، دیگر نتوانستند.
دبیر جشنواره «آوای بیداری» به سطح کیفی آثار رسیده به این جشنواره اشاره نمود و اظهار داشت: خیلی از کارهای رسیده به جشنواره حرفه ای است و آثار ارزشمندی هستند که امیدواریم بتوانیم آنها را حفظ و حمایت نماییم. این جشنواره فقط متکی بر یک جشن نیست بلکه برای سال های پس از هنرمندان حاضر حمایت می کند تا بتوانند آلبوم های موسیقی منتشر کنند و همینطور آثار آنها را از صدا و سیما پخش نماییم که این وظیفه مهم و سنگین بر دوش بسیج هنرمندان کشور است.
این هنرمند پیشکسوت تصریح کرد: سرود، موسیقی پاک و منزه ایرانی است که نیاز به حمایت دارد. این حمایت سبب می گردد که ما در همه عرصه های موسیقی اصیل ایرانی پیشرفت داشته باشیم.
جم در ادامه قطعه «مُشت» را اجرا کرد و در توضیح آن اظهار داشت: این قطعه را برای کودکان و مادران غزه ساختم که هرگاه آنرا اجرا می کنم منقلب می شوم. امیدوارم بچه های ما و بچه های همه سرزمین های ملت های اسلامی در صلح و آرامش زندگی کنند.
وی در ادامه قطعه «یار دبستانی» را اجرا کرد و توضیح داد: داستان این قطعه هم به سال ۵۷ برمی گردد. من در محرم ۵۷ در همان روزهایی که الله اکبر می گفتیم و راهپیمایی می کردیم تیر خوردم و جانباز شدم. شما جوانان قدر این روزهای خوب و آرام را بدانید. امیدوارم خاطراتمان به نسل های جدید انتقال پیدا کند. من افتخار می کنم که خیلی از شهدای نسل دهه شصت را در آغوش گرفتم و با خاطرات آنها زندگی می کنم.
بهمن اسکینی هنرمند لرستانی هم در ادامه این مراسم روی صحنه حاضر شد و قطعات «کُر لُر» و «ضامن آهو» را اجرا کرد. این در شرایطی است که در بخش پایانی این مراسم محمدحسین سپهوند خواننده لرستانی قطعه «جشن شادی» را به مناسبت ایام پیروزی انقلاب اسلامی اجرا کرد.
چهارمین جشنواره سرودهای حماسی و آواهای انقلابی بسیج «آوای بیداری» به دبیری جمشید جم از ۲۴ تا ۲۶ دی ماه در خرم آباد برگزار می گردد.