آبنما کار: حدود 77 درصد چینی هایی که به ایران آمده اند از سفرشان راضی بوده اند. غذا و میهمان نوازی ایرانی بیشترین رضایت آنها را جلب کرده و برخورد راننده های تاکسی، چینی ها را ناراضی کرده است.
به گزارش ایسنا، آکادمی گردشگری چین بر طبق نظرسنجی که از گردشگران این کشور قبل و پس از سفر به ایران انجام داده، نتیجه گرفته است: در سال ۲۰۱۸ سطح رضایت مسافران چینی از سفر ایران حدود ۷۹.۲۰ درصد بوده که در میان ۱۰۲ ملیتی که به ایران سفر کرده اند رتبه رضایت مندی چینی ها ۵۹ بوده است. در هشت ماه نخست سال ۲۰۱۹ میزان رضایت چینی ها از سفر به ایران ۷۷.۳۸ درصد بوده که رتبه آن در میان ملیت های دیگر ۷۸ شده است.
نمودار آماری این گزارش که نسخه ای از آن در اختیار ایسنا قرار داده شده، نشان می دهد: سطح رضایت مندی چینی ها از سفر به ایران امسال در مقایسه با سال ۲۰۱۸، کمتر شده است.
در گزارش نظرسنجی آکادمی گردشگری چین آمده است: میانگین رضایت سایر ملت ها از سفر ایران ۸۵ درصد بوده که سطح رضایت مندی چینی ها در سال ۲۰۱۹ از این عدد کمی پایین تر بوده و به ۷۷.۳۸ درصد رسیده است.
بیشترین درصد رضایت چینی ها از مردم ایران و میهمان نوازی آنها و کیفیت غذاهای ایران بوده که بالاتر از سطح میانگین رضای تمندی سایر ملیت ها است.
چینی ها از برخی زیر ساخت ها شامل اماکن تاریخی و کاخ ها، مراکز خرید، جابه جایی ها، تصویر مقصد، رقابت پذیری قیمت مقصد و تبلیغات دهان به دهان رضایت نسبی داشته اند اما درباره مدیریت و برنامه ریزی گردشگری میزان رضایت آنها زیر ۷۰ درصد بوده است؛ عددی پایین تر از میانگین سطح رضایت سایر ملت ها.
آکادمی گردشگری چین گزارش کرده است: ایران در طرح «یک کمربند ـ یک جاده» واقع شده و موقعیت راهبردی دارد و سطح تعاملات اقتصادی دو کشور در پنج سال قبل ۷.۳ درصد رشد داشته که در یک بازه پنج ساله، گردشگری ورودی از چین به ایران حدود ۲۰.۱ درصد و گردشگری ورودی از ایران به چین حدود ۱.۷ درصد سالانه افزایش داشته است.
سفر ایرانیها به چین ۱۷ درصد و سفر چینی ها به ایران حدود ۵ درصد کمتر شده استهمچنین امسال کلا حدود ۸ میلیون نفر مسافر بین دو کشور جا به جا شده است که نسبت به سال قبل ۱۲.۱ درصد کاهش داشته که کاهش ورودی از ایران به چین حدود ۱۶.۸ درصد بوده و کاهش سفر چینی ها به ایران حدود ۴.۷ درصد بوده است (نقطه سر به سر یکساله).
این آکادمی همین طور به بررسی تصویر ذهنی مسافران از ایران پرداخته و در آزمون ارزیابی استاندارد گردشگران مشخص شده که ذهنیت آنها از کلمه ایران پیش از سفر به این کشور برابر با نفت، انقلاب و امپراتوری پرشیا بوده است.
قبل از سفر بیشترین جست وجوی اینترنتی چینی ها درباره مسجد نصیرالملک (شیراز)، تخت جمشید (استان فارس) و میدان امام (اصفهان) بوده است.
چینی ها بعد از سفر به ایران اغلب چنین نظر داده اند: ایران بهتر از چیزی است که فکر می کردیم. اصفهان خیلی دوست داشتنی است و شهر زنده ای است که با چرخ زدن در این شهر، فرهنگ و زندگی مردم به خوبی نمایان می شود.
میدان امام پس از غروب با عنایت به پیک نیک خانواده های ایرانی جذابیت خاصی دارد که چینی ها می توانند از ایشان به راحتی عکاسی کنند.
تخت جمشید احساسی تاریخی مشابه دیوار چین دارد. معماری آن و البته سرویس کرایه دوربین سه بعدی احساس عمیقی از تاریخ را منتقل می کند.
در این گزارش نظرسنجی به نظر به یکی از گردشگران چینی اشاره شده که گفته است: لغو روادید دلیل اصلی انتخاب یک باره ایران بعنوان مقصد بوده است. قبل از سفر اطلاعات زیادی راجع به این کشور پیدا نکرده ولی پس از بازدید از این انتخاب بسیار راضی بوده و باز هم قصد بازگشت به ایران را دارد.
برخی چینی ها نیز نظر داده اند: اگر نام ایران به گوش تان بخورد ابتدا احساس ناامنی می کنید ولی پس از بازدید در حدی احساس تان عوض می شود که حتی نمی خواهید آنرا ترک کنید.
عقیده برخی چینی ها بر این است که در بیشتر مسیرهای بین شهری ایران، حمل و نقل با اتوبوس از نظر قیمت و کیفیت خیلی خوب است.
آکادمی گردشگری چین همین طور به استناد نظرهای ثبت شده درباره سختی سفر تنهایی به ایران، برخورد بعضی راننده های تاکسی و فروشنده ها سفارش کرده است: برای داشتن سفری امن و مطمئن گروهی به ایران سفر کنید.
همین طور اعلام شده است: سیستان و بلوچستان و کرمان ممکنست امن نباشد. قطار (به خاطر ساعات نامناسب حرکت که روی زمان بازدیدها و رسیدن به مقصد اثر می گذارد) خیلی سفارش نمی گردد.
چینی ها نظر داده اند که مردم ایران نسبت به خارجی ها خوش قلب هستند اما بیش از اندازه به یک خارجی توجه نشان می دهند.
پلو زعفرانی، روسری زنان ایرانی، نان های بزرگ، مردم خونگرم و میهمان نواز، سرزمین زیبا، مسجد صورتی، چشم های رنگی، واقعی و زیبا، قصه هزار و یک شب همچون عباراتی است که به عقیده برخی گردشگران چینی تداعی کننده ایران است.
این گزارش بر طبق نظرهای ثبت شده نتیجه گرفته است: برای سفر به ایران ۱۰ روز کافی بوده و این کشور طبیعت زیبایی ندارد. به عقیده فعالان گردشگری ایران و چین، بیان چنین دیدگاهی درباره طبیعت ایران ناشی از کوتاهی بخش دولتی در معرفی مناسب جذابیت های گوناگون و متنوع ایران است.
منبع: آبنما کار