گفتگوی مهر با طراح یک مجموعه پوستر: قهرمانان ملی ایران تحت تعقیب آمریکا!

آبنما کار: ارسلان عیوض زاده طراح مجموعه پوستر چه کسی واقعاً تروریست است؟ معتقد می باشد، یک اثر گرافیکی می تواند در کمترین زمان با مخاطب، درست صحبت کند و این همان قابلیت زبان تصویری یک اثر گرافیکی است.

ارسلان عیوض زاده هنرمند طراح گرافیک که مجموعه پوسترهایش با عنوان «چه کسی واقعاً تروریست است؟» این روزها در فضای مجازی دست به دست می چرخد، درباره ایده طراحی این پوسترها به خبرنگار مهر اظهار داشت: ایده طراحی این مجموعه پوسترها در ذهنم بود؛ از زمانی که آمریکا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و مردم ایران را تروریست خطاب می کرد و طرح هایی هم برای این ایده انجام داده بودم، اما فرصت مناسبی نبود که بتوانم روی آنها بیشتر کار و منتشر کنم.
وی اضافه کرد: در این پوسترها، قهرمانان ملی، رزمندگان هشت سال دفاع مقدس و افرادی که امنیت حالا را مدیون آنها هستیم، از دید یک آمریکایی به تصویر کشیده شده اند که همه آنها تروریست محسوب می شوند.

این هنرمند گرافیست اشاره کرد: وقتی سپهبد حاج قاسم سلیمانی به دستور مستقیم ترامپ شهید شد، از آنجایی که آمریکا هیچوقت اینقدر مستقیم وارد میدان نمی شد که یک فرمانده ایرانی را به شهادت برساند، تصمیم گرفتم این ایده را به این سمت ببرم که فرماندهان کنونی، جنگ تحمیلی و قهرمانان ملی ایران را در طرح هایم استفاده کنم و جمله ترامپ را برای عنوان پوسترها انتخاب کردم که می گوید «مردم ایران تروریست هستند»!
طراح پوستر فیلم سینمایی «سیانور» بیان کرد: در مجموعه پوسترها، سوالی از جانب مردم ایران مطرح می شود و مطالبه گرافیکی من نیز این بود که مردم باید پاسخ دهند که «چه کسی واقعاً تروریست است؟». طرح پوسترها به شکلی است که انگار کسی از کنار این پوستر رد شده و خطی بر گفته ترامپ کشیده و نوشته «چه کسی واقعاً تروریست است؟»

وی اضافه کرد: فرمی که من برای این پوسترها انتخاب کردم، به فرم و تِم آمریکایی نزدیک است چونکه می خواستم نشان دهم که آمریکایی ها، قهرمانان ایرانی را تروریست خطاب می کنند.
عیوض زاده که در کارنامه اش، طراحی پوستر فیلم هایی را دارد که هر کدام به صورتی در سینمای ایران فیلم های راهبردی محسوب می شوند، درباره خاصیت های یک اثر گرافیکی راهبردی توضیح داد: طراحی راهبردی، طراحی است که راهبردی و کاربردی است و در زمان مشخص اتفاق می افتد و نکته ای که می خواهد برای بیانش روی آن تمرکز کند نشانه اشتباهی به مخاطب نمی دهد و طراح باید بتواند آن نکته را تیز و بُرنده مطرح کند؛ از جانب دیگر، یک طرح گرافیکی راهبردی می تواند نشان اشتباه دهد و مخاطب را سرگردان کند. اما در مورد اتفاقی مثل شهادت سپهبد قاسم سلیمانی و اتفاقاتی دیگر که در کشور رقم می خورد، اثر گرافیکی می تواند در کمترین زمان با مخاطب، درست صحبت کنند و این همان قابلیت زبان تصویری یک اثر گرافیکی است که می تواند راهبردی هم باشد.
طراح پوستر فیلم سینمایی «ماجرای نیمروز ۲؛ رد خون» اشاره کرد: طراحی و اجرای یک اثر گرافیکی راهبردی، فکر و پیشینه بیشتری می طلبد چونکه اگر با زبان تصویری درست و بموقع مطرح نشود، حتی می تواند اثر اشتباه بر مخاطب بگذارد.

عیوض زاده درانتها در پاسخ به اینکه آیا ایده های دیگری در رابطه با شهید قاسم سلیمانی دارد که هنوز آنها را اجرا نکرده است؟ اظهار داشت: بطور قطع ایده هایی دارم اما نمی توانم تا زمانی که به مرحله اجرا برسم در مورد آنها صحبت کنم. برای طراحی مجموعه پوسترهای «چه کسی واقعاً تروریست است؟» نیز از قبل ایده ای در ذهن نداشتم اما اتفاقات اخیر، ایده های متفاوتی را به ذهنم آورد که آنها را در زمان مناسب و با فکر و حساب شده، اجرا خواهم کرد، چونکه وقتی فرم و محتوا درست کنار هم بنشینند، مساله اصلی به منصه ظهور می رسد.
به گزارش آبنما کار به نقل از مهر، ارسلان عیوض زاده طراح گرافیک و عکاس متخصص در فتومونتاژ و کامپوزیت تصاویر و عکاسی است. او همینطور مدرس حوزه هنرهای بصری و طراحی گرافیک در مجتمع آموزشی و پژوهشی شهید آوینی مرکز بسیج صداوسیما است. در کارنامه او، طراحی پوستر فیلم های سینمایی «ماجرای نیمروز ۲؛ رد خون»، «دارکوب»، «سیانور» و «لاتاری» دیده می شود.
پس از شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی، مجموعه پوسترهای او با عنوان «چه کسی واقعاً تروریست است؟» منتشر گردید. حاج قاسم سلیمانی، مصطفی چمران، احمد متوسلیان، عباس بابایی، عباس دوران، صیاد شیرازی، حمید و مهدی باکری، حسین خرازی، محسن وزوایی، ابراهیم همت، محمد جهان آرا، محمد بروجردی، داوود کریمی، جواد فکوری، موسی نامجو و حسن باقری، شخصیت ها و قهرمانان ایرانی است که این طراح گرافیک در پوسترها به آنها پرداخته است.

منبع: