به گزارش آبنما کار با افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونای جدید در منطقه خاورمیانه، فعل و انفعال های گردشگری هم در این منطقه تحت تأثیر این مسئله جدید جهانی قرار گرفته است.
به گزارش آبنما کار به نقل از ایسنا، وزارت بهداشت اعلام نموده است: شمار افراد مشکوک به کروناویروس(تا لحظه انتشار این گزارش) به ۷۸۵ نفر، رسیده و ابتلای ۲۸ نفر به این ویروس تایید قطعی شده است. کروناویروس در ایران تابحال جان پنج نفر را گرفته و به شهرهای قم، تهران، گیلان و اراک سرایت کرده و موارد مشکوکی در ایلام و همدان شناسایی شده است. رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام نموده است: بیشتر موارد جدید مبتلا به کووید ۱۹ یا ساکن قم هستند یا سابقه سفر به قم را دارند.
در این میان، برخی کشورهای منطقه هم درباره پروازهای ورودی به کشورشان از ایران، حساس شده، اطلاع رسانی هایی هم کرده اند. هرچند که همین کشورها در قبال مشاهده مبتلایان به ویروس کرونای جدید در کشورهایی چون امارات متحده عربی که حتا گفته می شود مورد فوتی هم داشته که از رسانه ها پنهان نگاه داشته شده است، چنین رفتاری بروز ندادند. اما به هر حال، ترکیه اعلام نمود تدابیر کنترلی سختگیرانه ای را در قبال مسافران ایرانی به اجرا گذاشته، عراق بای مدت سه روز مرزهایش را بست، کویت هم واکنش حدودا مشابهی داشت، وزیر بهداشت لبنان هم اعلام کرد، اولین مورد مکشوف مبتلا شدن به ویروس کرونا در این کشور یک زن لبنانی است که پیش از این در قم بوده و باهواپیما از ایران به فرودگاه بیروت وارد شده است. روزنامه ایندیپندنت به نقل از مقامات بریتیش کلمبیا در کانادا هم نوشته است: ششمین مورد مبتلا شدن به ویروس یک زن حدود۳۰ساله است که هفته گذشته بعد از سفر به ایران به کانادا بازگشته بود.
در عین حال، بعد از مشاهده اولین مبتلایان ایرانی به ویروس کرونای جدید در شهر قم، دکتر جهانپور – رئیس کمیته روابط عمومی قرارگاه مقابله با کروناویروس – با عنایت به جایگاه مذهبی این شهر و ترددهایی که به این انگیزه انجام می شود، اظهار داشت: پیشنهاد محدود کردن موقت رفت و آمد به حرم مطهر حضرت فاطمه معصوم (س)، مسجد جمکران و سایر اماکن زیارتی و محل تجمع در شهر قم، عرضه شده و امیدواریم که با پیگیری و ابلاغ استانداری قم، این مورد عملیاتی شود. سفارش وزارت بهداشت، لغو اردوهای سیاحتی وزیارتی دانشجویی و دانش آموزی و همینطور لغو تمامی سمینارها و همایش ها در شهر قم تا اطلاع ثانوی است و این مورد به اطلاع نهادهای ذی ربط رسیده است.
در ادامه، تصاویری از محصور شدن حرم حضرت معصومه (س) در قم منتشر گردید که مدیریت روابط عمومی و تبلیغات آستان مقدس در واکنش، این توضیح را داد: ضریح مطهر همواره و در بعضی از شب ها ضد عفونی می شود که در این ایام برای رعایت بیشتر بهداشت عمومی تعداد آن افزایش یافته است. امروز هم گِرد ضریح مطهر به شکل موقت میله هایی قرار داده شد تا خادمان بارگاه حضرت، ضریح مطهر را ضد عفونی کنند و الان زائرین به صورت عادی در حال زیارت ضریح هستند.
اما کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت با بازنشر همان عکس ها که از حصار کشی در حرم حضرت معصومه (س) انتشار یافته است، در صفحه توئیترش نوشت که این گونه تمهیدها به محدودیت انتشار و قطع زنجیره انتقال ویروس کمکی نخواهد کرد. او تصریح کرد: از محدودیت موقت رفت و آمد به حرم و جمکران و تعویق تجمعات و همایش ها گریزی نیست…».
با این حال برخی مراجع تقلید، مشخصا آیت الله جعفر سبحانی، به میدان آمده، با تاکید لزوم توجه به اخطار ها و سفارش های پزشکی برای مقابله با ویروس کرونا، تاکید نمودند که سفارش پزشکان و مسؤلان بهداشتی و درمانی کشور برای مقابله با کرونا همچون عدم حضور در اجتماعات برای ما حجت است.
با این حال نه سازمان حج و زیارت و نه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، واکنش و تمهید خاصی در زمینه ی گردشگران و زائرین ورودی و خروجی کشور از خود بروز نداده اند.
شهر قم در این روزها