تازه ترین پروژه موسیقایی محمدرضا علیقلی آهنگساز شناخته شده کشورمان با عنوان پوئم سمفونیک ناصر توسط مرکز موسیقی حوزه هنری در اختیار مخاطبان قرار گرفت.
به گزارش آبنما کار به نقل از مهر، «پوئم سمفونیک ناصر» عنوان تازه ترین پروژه مرکز موسیقی حوزه هنری است که با هنرمندی محمدرضا علیقلی آهنگساز باسابقه کشورمان در بازار فروش محصولات موسیقایی منتشر گردید. «مقدمه»، «آغاز»، «حیرت»، «دفاع»، «آرامش»، «شهادت»، «پیروزی»، «پایان» اسامی قطعات مختلف این آلبوم هستند.
در این اثر یاسمین حاج نصر دستیار آهنگساز، امیرحسین طاهریان مدیر روابط عمومی، سروش بخشش مدیرتولید، کارگاه نگاره و گرافیک سوره امور هنری و علیرضا خدا مرادی طراح دیگر عوامل اجرایی را می سازند.
در توضیح این آلبوم آمده است:
«محمدرضا علیقلی نامی است که مترادف با شکوه و ارجمندی و موسیقی انقلاب اسلامی است. موسیقی سخته و پخته ای که عشق و حماسه را در هم آمیخته است و جان ها را به بی کرانگی گره می زند. پوئم سمفونیک «ناصر» در سال ۱۳۸۸ به همت باغ موزه دفاع مقدس ساخته شد و اینک با مشارکت مرکز موسیقی حوزه هنری به انتشار می رسد. این اثر در کارنامه استاد محمدرضا علیقلی بی گمان، یکی از ارجمندترین و تأثیرگذارترین آثار است. اثری که فارغ از بازار ذائقه های مسخ شده، موسیقی را چنانکه باید از سلوک در می یابد و برای همه جان ها و همه جهان حرف تازه دارد.
«ناصر» را می توان عصاره موسیقی انقلاب اسلامی دانست. می توان خاطره های چندین دهه را با همین چند دقیقه موسیقی احضار کرد. می توان تمام خطوط روشن وصیت نامه های شهیدان را، می توان تمام خطوط روشن وصیت نامه ای شهیدان را، می توان تمام خطوط پیشانی جاماندگان از کاروان شهیدان را، می توان تمام دردها، حماسه ها، امیدها، جراحات و فتوحات این سرزمین را با «ناصر» به یاد آورد.»
محمدرضا علیقلی نیز طی یادداشتی در توضیح آلبوم «ناصر» عنوان کرده است: «چرا ناصر؟ روزهای نوجوانی و جوانی ام با او گره خورده است، هم محله ای بودیم، دوست بودیم و هم نفس در هوای هنر، موسیقی و فیلمسازی می خواندیم، مدام با او بودم و همیشه او را قبل تر از خود می دیدم، نه به خاطر اینکه یکی دو سال از من بزرگ تر بود، هوش سرشار او، مهربانی و وقارش مرا شیفته خود کرده بود. سه چهار سال پیش از انقلاب را هم قدم با او به خاطر می آورم در کوچه پس کوچه های جنوب شهر تهران.
جنگ این نوازنده فلوت، آهنگساز و فیلمساز را سرباز کرد. امام نمی دانم چه شد که پس از خدمت سربازی نیز خواست سرباز بماند و نیامد تا باردیگر سازی یا دوربینی به دست گیرد.
بعد از ماه ها که جبهه بود و ندیده بودمش ناگهان دیدم جلوی در خانه ماست، جمعه روزی بود، تعجب کرد از حضور ناگهانی اش، گفت دلتنگ است و می خواهد ساعاتی را در کنار هم باشیم، فرصت خوبی بود با دوستان دیگر جمع شدیم و رفتیم در گوشه نشستیم به گپ و گفت. دیدارش برای ما یادآور همه خاطرات بود و همه امیدها و آینده روشنی که در هنرمندی های ناصر دیده بودم. ناصر اما انگار چندان نمی خواست بحث را به سمت بازگشت به تهران بکشاند باز صحبت از جنگ و جبهه شد. گفتم: «ناصر تو که خدمت سربازی را تموم کردی ودینت را ادا کرده ای دیگه ادامه نداره نگرانم…» به چشمانم خیره شده و گفت چرا نگران؟ امروز بامداد رفیق شهیدم را به تهران آوردم. گفتم: «من هم نگرانم همین اتفاق برای تو بیفته، دیگه کافیه برگرد سر کار و زندگیت…» جمله ام را برید و اظهار داشت: اینقدر نگو ادامه نده من اونجا چیزهایی می بینم و می شنوم که شما در این شهر نه می بینید و نه می شنوید…
یک هفته بیشتر نگذشت که برگشت ولی این دفعه زنده تر از قبل و ابدی تر از قبل … او همیشه جلوتر از من بود. امروز هم شک ندارم که ناصر در آن سو بهترین موسیقی ها و بهترین فیلم ها را ساخته. او همیشه از ما جلوتر بود، او «ناصر» بود، ناصری که من در تمام لحظاتی که این اثر را می ساختم حضورش را احساس می کردم، با تمام تصاویر و خاطرات زنده ای که از او داشتم و دارم.
این نغمات تقدیم می شود به او؛ «شهید ناصر شراره» – محمدرضا علیقلی»
محمدرضا علیقلی همچون هنرمندانی است که از کودکی در کلاس های موسیقی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به آموزش موسیقی روی آورد. وی در ۱۴ سالگی زیر نظر وانکو نایدنف آهنگساز بلغاری آغاز به نوازندگی ترومبون و آهنگسازی کرد. این هنرمند در نوجوانی فعالیت حرفه ای خودرا با ساخت موسیقی برای چند سریال تلویزیونی و تئاتر شروع کرد و همزمان نزد استادانی همچون پرویز منصوری، مرتضی حنانه و احمد پژمان به یادگیری موسیقی پرداخت.
علیقلی تابحال بیش از ۲۰۰ موسیقی فیلم و سریال تلویزیونی در ژانرهای مختلف (کودک، مستند، دفاع مقدس، اجتماعی و کمدی) ساخته است. وی ۱۵ بار نامزد دریافت جایزه بهترین موسیقی در جشنواره فیلم فجر بوده که طی آن برنده ۵ سیمرغ بلورین از این جشنواره شده است. این آهنگساز مطرح سینمای کشورمان تابحال با هنرمندانی چون محمدعلی طالبی، رسول صدرعاملی، کیومرث پوراحمد، رخشان بنی اعتماد، رسول ملاقلی پور، ابراهیم حاتمی کیا، مسعود کرامتی، عباس کیارستمی، جمال شورجه، سیدرضا میرکریمی، یدالله صمدی، مانی میرصادقی، فرهاد ورهران، ایرج طهماسب، ابوالحسن داودی، کمال تبریزی و تعدادی دیگر از هنرمندان همکاری داشته است.
«آوای زمین»، «خاک سرخ»، «سیمرغ»، «خیلی دور خیلی نزدیک»، «پرنده خیال»، «جزیره قشم» و «ماه کولی» همچون آلبوم هایی هستند که تابحال از علیقلی پیش روی مخاطبان قرار گرفته است.
آلبوم «پوئم سمفونیک ناصر» با شماره ثبت اثر در مرکز موسیقی حوزه هنری با شماره ۹۹ – ۳۵۹ در بازار موسیقی انتشار یافته است.