به گزارش آبنما کار جدید ترین جلسه شورای ملی ثبت آثار تاریخی و فرهنگی منقول، قالیچه اسطرلاب و سند عقد ملک الشعرای بهار را در لیست آثار ملی کشور ثبت نمود.
به گزارش آبنما کار به نقل از ایسنا، در آخرین جلسه شورای ملی ثبت آثار تاریخی و فرهنگی منقول که ۶۵ اثر تاریخی منقول را از استان های لرستان، آذربایجان غربی، گیلان، تهران، سمنان و مرکزی به لیست آثار ملی کشور افزوده است، آثاری مانند دست نوشته های ملاصدرا و شمایل حضرت رسول (ص) از اموال موجود در آستان شاهچراغ شیراز، صندوق و در چوبی امامزادگان زید بن علی، قاسم و زید از اموال وقفی استان لرستان، سنگ تعمیر بنای امامزاده عون ماسوله، صندوق چوبی بقعه سلیمان داراب رشت در لیست آثار ملی کشور به ثبت رسیده اند.
پرهام جانفشان – مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تهران – درباره آثار ثبتی استان تهران اعلام نمود: درجلسه شورای ملی ثبت آثار تاریخی و فرهنگی منقول، ۲۴ اثر از استان تهران شامل ۱۶ اثر از موزه ملی فرش ایران و ۸ اثر از مجموعه باغ نگارستان در لیست میراث منقول ثبت ملی شد.
او با بیان اینکه آثار ثبت شده از موزه ملی فرش ایران ۱۶ فرش ممتاز و نفیس شامل فرش، قالی، گلیم و نمد از دوره های صفوی و قاجار است، افزود: از مجموع هشت اثر ثبت شده از باغ نگارستان ۶ سند و دو تابلو نقاشی در لیست میراث منقول ثبت ملی شد که چهار سند از شش سند ثبت شده متعلق به ملک الشعرای بهار است که توسط خانواده ایشان به دانشگاه تهران و باغ نگارستان اهدا شده است.
وی ضمن اشاره به این که از مجموع ۸ اثر ثبت شده از باغ نگارستان ۶ سند و دو تابلو نقاشی در لیست میراث منقول ثبت ملی شد، اظهار نمود: چهار سند از شش سند ثبت شده متعلق به ملک الشعرای بهار است که توسط خانواده این شاعر به دانشگاه تهران و باغ نگارستان اهدا شده است.
قالیچه اسطرلاب یا «منطقه البروج» باقی مانده از سده ۱۳ قمری، یکی از زیباترین بافته های اصفهان است که طرح آن از نادرترین طرح ها به حساب می آید. طرح این قالیچه لچک ترنج و ترنج مرکزی به شکل دایره است و نمادها و اسامی ماه ها و سالهای مختلف روی آن به سه زبان فارسی و ترکی و عربی بافته شده است. نمادها نشات گرفته از تقویم نصرانی قدیم است.
سرترنجِ بالا، با صورت زنی نمادی از خورشید را نشان داده است و سرترنجِ پایین نشانگر ماه است و در چهار گوشه قالیچه چهار نماد از چهار سیاره منظومه شمسی (مشتری، عطارد، زهره و مریخ) قرار دارند در متن قالیچه چند ابرچینی یا اسلیمی ماری دیده می شود. در دو گوشه بالای قالیچه دو کتیبه با مضمون کارخانه قالیبافی و محمد تقی بانکی که دومی به صورت معکوس بافته شده است. حاشیه اصلی به رنگ لاکی است و کتیبه هایی با نقش بازوبندی روی ان ها بافته شده است این حاشیه بین شش حاشیه فرعی باریکتر قرار گرفته است.
فرش کلگی که در موزه ملی فرش ایران نگهداری می شود