مژده مجلسی ها به صنعت گردشگری؛ دولت مکلف به پوشش بیمه راهنمایان گردشگری شد

به گزارش آبنما کار یزد در حالیکه سال قبل کمیسیون تلفیق، دولت را مکلف به پوشش بیمه راهنمایان گردشگری در سال ۱۳۹۹ کرده بود، اما به واسطه ابهام در سهم دولت از بودجه ۱۴۰۰ جاماند.
با پیگیری مستمر کانون انجمن های صنفی راهنمایان گردشگری سراسر کشور، کمیسیون تلفیق مهر تایید بر اهمیت این زنجیره در صنعت توریسم و ضرورت حمایت دولت در پوشش بیمه سفرای فرهنگی کشور گذاشت.
مساله بیمه مهم ترین خواسته صنفی این قشر محسوب می شد که ادوار دولت کمتر مورد توجه قرار داد بود تا بالاخره مجلس آستینی برای این حوزه بالا زد.
دکتر «سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی» نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار ایسنا، ضمن اشاره به این که راهنمایان گردشگری بعنوان یکی از ارکان اصلی صنعت توریسم هستند، اظهار می کند: این سفیران فرهنگی همواره وظیفه خطیر تصویرسازی صحیح کشور در ابعاد سیاسی، فرهنگی و مذهبی را به عهده داشته و در صف مقدم مبارزه با ایران هراسی قرار دارند.
وی ضمن اشاره به این که نیروی انسانی مجرب از ثروت های کلان کشور است، می گوید: این قشر در ارزآوری و توزیع یکنواخت سفر به استان های مختلف کشور نقش به سزایی را ایفا می کنند. از طرفی به واسطه ارتباط مستقیم با گردشگران شامل داخلی و خارجی و حضور در اماکن تاریخی و طبیعی کشور نقش به سزایی در تأمین امنیت و استفاده پایدار از منابع کشور دارند.
این مسئول تاکید می کند: با عنایت به اهمیت صنعت توریسم و لزوم حفظ نیروی متخصص این صنعت به خصوص در دوران کرونا، تاکید مقام معظم رهبری بر حمایت و پوشش بیمه اقشار صدمه دیده و پیگیری مستمر کانون انجمن های صنفی راهنمایان گردشگری سراسر کشور، نمایندگان مردم در کمیسیون تلفیق، بیمه راهنمایان گردشگری را بعنوان اقشار خاص مورد بررسی قرار داده و در تبصره ۱۴ ردیف ۱۴ لایحه بودجه ۱۴۰۰ ثبت کردند.
«سیدمحسن حاجی سعید» رئیس کانون راهنمایان گردشگری سراسرکشور در گفتگو با خبرنگار ایسنا، با عنایت به وعده مسؤلان در اجرایی شدن بیمه راهنمایان گردشگری تصریح می کند: راهنمایان گردشگری را عموما جوانان تحصیلکرده و مسلط به حداقل یک زبان خارجی می سازند.
وی ضمن اشاره به این که راهنمایان گردشگری بواسطه فصلی بودن گردشگری در ایران و تحمل بیکاری های ناخواسته حاصل از نوسان های سیاسی، و بحران های اجتماعی و بهداشتی به دنبال مشاغلی با امنیت بالاتر در داخل و چه بسا مهاجرت به کشورهای دیگر هستند، می گوید: بر این اساس، ریزش نیروی متخصص و فرار مغزها در این صنف، یک چالش اساسی و صدمه قابل توجه بشمار می رود.
این مسئول تصریح می کند: شوربختانه خیلی از پیشکسوتان این صنف که به کهولت سن رسیده و توان اجرای تور را ندارند، در تأمین هزینه های زندگی و درمان گرفتار مشکلات جدی هستند و با کمک های همکاران و نهادهای خیریه به سختی روزگار می گذرانند.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه در لایحه بودجه ۱۴۰۰ سهم دولت از پرداخت هزینه بیمه راهنمایان گردشگری گرفتار ابهام بود، می گوید: این قشر از تبصره ۱۴ حذف شدند اما با پیگیری های کانون راهنمایان گردشگری، وزارت گردشگری و سازمان برنامه بودجه و طی استعلام و استفساریه از مجلس محترم، این ابهام برطرف شد.
حاجی سعید با بیان اینکه لایحه بودجه ۱۴۰۰ بدون پشتیبانی از راهنمایان گردشگری به مجلس تقدیم شده است، می گوید: ناگزیر به مطرح کردن مبحث با نمایندگان مجلس به خصوص هیئت رئیسه مجلس، اعضای کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، بودجه و شوراها و فراکسیون گردشگری مجلس شدیم.
حاجی سعید از انتظار این صنف در تسریع اجرایی شدن این بیمه در سال ۱۳۹۹ خبر می دهد و می گوید: کانون راهنمایان گردشگری در یک سال و نیم گذشته، با ارسال بیشتر از پانصد نامه به مسئولین و نمایندگان، علل توجیهی را در نهادهای متولی مطرح و لزوم این مهم را تبیین کرده است.
وی ادامه داد: حدود ۲۰ سال از پیگیری این مهم توسط تشکل های راهنمایان گردشگری استانی و ملی می گذرد. این آرزوی دیرینه مکررا بعنوان اصلی ترین خواسته در تمامی جلسات بخش خصوصی با دولت و مجلس مطرح میشد اما خبری از احقاق آن نبود تا اینکه بالاخره سال 99 با وجود تحمل بحران بیکاری ناشی از انتشار ویروس کرونا، به نظر میرسد سال نیکویی برای راهنمایان این صنعت باشد. انتظار می رود حداکثر ظرف یک ماه آینده اسامی احصا شده تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گیرند و این قانون در اسفند ماه سالجاری محقق شود.
به قول این مسئول، افرادی که تحت پوشش بیمه الزامی نبوده، شغل دیگری جز راهنمای گردشگری نداشته و حداقل سه سال سابقه فعالیت دارند، می توانند تحت پوشش بیمه ای قرار بگیرند.
وی از حمایت قاطع تمامی نمایندگان از طرح پوشش بیمه ای راهنمایان گردشگری مجلس خبر می دهد و می گوید: این مورد توسط کمیسیون فرهنگی در کمیسیون تلفیق مطرح و مصوب شد تا در سال ۱۴۰۰ دولت مکلف به پوشش بیمه راهنمایان گردشگری بعنوان یکی از اقشار خاص باشد.
حاجی سعید در انتها تصریح می کند: جا دارد از حمایت های نمایندگان محترم مجلس خصوصا «سید احسان قاضی زاده» نماینده کمیسیون فرهنگی در تلفیق، «محمدرضا دشتی اردکانی» رئیس فراکسیون گردشگری، «محمدصالح جوکار» دبیر این فراکسیون، «دکتر حاجی بابایی» رئیس کمیسیون بودجه و «دکتر امیرآبادی» عضو هیئت رئیسه مجلس تشکر و آرزوی توفیق نماییم.

منبع: