آبنما کار: نمایشگاه عکس سفره های هفت سین و موزه عکاسی ایران شامگاه دوشنبه 25 اسفند با تجلیل از 5 هنرمند پیشکسوت و پزشک هنرمند مدافع سلامت در مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی تهران راه اندازی شد.
به گزارش آبنما کار به نقل از روابط عمومی نمایشگاه، نمایشگاه عکس «سفره های هفت سین» همزمان با گشایش بزرگترین موزه عکاسی ایران در مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی تهران عصر دوشنبه ۲۵ اسفندماه راه اندازی شد.
در این مراسم، مهدی افضلی مدیرعامل بنیاد رودکی، سیدعباس عظیمی مدیر برج آزادی، محمدصالح حجت الاسلامی دبیر و صاحب امتیاز مسابقات عکاسی سفره های ایرانی اسلامی، حسین عطارچیان هنرمند خوشنویس پیشکسوت و طراح لوگوی مسابقات عکاسی سفره های ایرانی اسلامی، داریوش ارجمند بازیگر پیشکسوت، محمدعلی جدیدالاسلام، محمد صیادصبور، افشین بختیار، امیرعلی جوادیان عکاسان پیشکسوت، صفا آقاجانی، منیژه آرمین و جمع دیگری از هنرمندان پیشکسوت حضور داشتند.
نمایشگاه عکس «سفره های هفت سین» شامل ۶۲ تابلو از ۴۷ هنرمند است که در تالار آئینه برج آزادی به نمایش درآمد. این نمایشگاه منتخبی از آثار برگزیدگان ۵ دوره مسابقات عکاسی از سفره های هفت سین است که همچون هنرمندانی که آثارشان در این نمایشگاه حضور دارد می توان به حسن غفاری و آلفرد یعقوب زاده اشاره نمود.
تجلیل از پزشک هنرمند مدافع سلامت به نمایندگی از کادر درمانی کشور
در قسمتی از این مراسم، مراسم تکریم و تجلیل از نرگس رادمان پزشک هنرمند عکاس و مدافع سلامت نیز که یکی از عکس هایش در نمایشگاه سفره های هفت سین روی دیوار رفته است، انجام شد.
از آنجایی که نرگس رادمان به سبب شیفت کاری در بیمارستان نتوانست در این مراسم حاضر شود، همسر و دخترش تندیس و لوح تقدیر مسابقات عکاسی از سفره های ایرانی اسلامی را دریافت نمودند.
سپس، محمدصالح حجت الاسلامی دبیر و صاحب امتیاز مسابقات عکاسی ایرانی اسلامی در سخنانی بیان کرد: صحبت کردن در محضر کسانی که در لحظه لحظه زندگی شان، ثبت فرهنگ و هنر و زیبایی های جهان هستی است، دشوار است بدین سبب تصمیم گرفتم متن تقدیر و تجلیل از هنرمند عکاس و مدافع سلامت به نمایندگی ازتمام کادر درمان کشور قرائت کنم.
وی در ادامه اظهار داشت: «هنرمند التیام گر روح است و طبیب درمان گر جسم؛ فرهنگ روح هویت در کالبد جامعه است و هنرمند ممد حیات فرهنگی در امتداد تاریخ.
بی تردید در این شرایط حساس هر قدمی که برای تامین، حفظ و ارتقای سلامت جامعه از یک سو و ثبت و ضبط ارزش های فرهنگی و هنری کشور عزیزمان از سویی دیگر برداشته می شود، بر ذهن بیدار و قاموس ماندگار تاریخ نگاشته خواهد شد.
قلم و زبان، قاصر از سپاسگزاری از فرهیختگانی است که به سلامت و بالندگی جامعه اندیشیده و برای رفع مشکلات آن آستین همت بالا زده اند.
تجلیل از طبیبی هنرمند به نمایندگی از هزاران مدافع سلامتِ کشور، در زمانه ای که هجمه مرگبار موجودی نادیدنی، جهان را در برگرفته، انجام وظیفه و مایه مباهاتِ همه و خصوصاً ما در دبیرخانه مسابقات فرهنگی هنری سفره های ایرانی اسلامی است. مسابقاتی که در عمر سیزده ساله خود، در کوشش برای حفاظت از میراث فرهنگی و زیبایی های زندگی ایران اسلامی در مقابل هجمه مهاجمان ملون جهانی ساز بوده است. مباهات و لذتی که قبل از این در تحسین هنرمندی طبیب، کام مان را شیرین کرد و امروز ما را بر آن داشت که نشان دهیم قدردان همراهیِ هنرمندانه شما در چالشی فرهنگی و سپاسگزار همه کادر درمان کشور در کارزار سلامتِ مردم نازنینمان هستیم.
ما به این صبر و استقامتتان/ ای بزرگان عشق مدیونیم
با تمام وجود پیر و جوان/ از شما عاشقانه ممنونیم»
حجت الاسلامی اظهار نمود: ما از سال ۱۳۸۸ در بخش خصوصی و تقریباً با هزینه شخصی کوشیدیم این مسابقات عکاسی را برگزار نماییم تا به مردم یادآوری نماییم که زیبایی هایی در زندگی شأن وجود دارد بدین سبب چهار موضوع نوروز، رمضان، محرم و یلدا را موضوع ۱۸ مسابقه ملی قرار دادیم. عجیب این است که ۵ دوره مسابقات عکاسی «سفره های هفت سین» برگزار کردیم اما موفق نشدیم نمایشگاهی دایر نماییم. آقای عظیمی یک سرمایه اجتماعی دارد و یک دل مهربان و فردی است که مدیریت را بلد است و اجازه نمی دهد استعدادها حرام شود.
وی در آخر اظهار داشت: این هنری نیست که من داشته باشم؛ بطور قطع ما سعی کردیم آثار هنرمندان عکاس را جمع آوری نماییم و وقتی از پتانسیل را با آقای عظیمی در بین گذاشتیم، فرصتی را برای ما فراهم نمود و توانستیم برای نخستین بار، نمایشگاه عکس «سفره های هفت سین» را به یمن حضور هنرمندان پیشکسوت و در کنار موزه عکاسی برگزار نماییم.
سپس، محمدعلی جدیدالاسلام هنرمند پیشکسوت عکاس که بزرگترین موزه عکاسی ایران در برج آزادی با کلکسیون دوربین و تصاویر او شروع به کار می کند، در سخنانی اظهار داشت: این مجموعه حاصل زحمت ۵۶ ساله من است؛ از سال ۱۳۴۳ مبادرت به جمع آوری دوربین عکاسی، عکس و شیشه های قدیمی کردم و مجموعه ای غنی تهیه شد.
وی بیان کرد: متأسفانه در تبریز این مجموعه را قدر ندانستند؛ این مجموعه من شامل ۱۱۰۰ دوربین قدیمی عکاسی بود اما شهرداری تبریز این دوربین ها را با ماشین حمل زباله به من برگرداند که ازهمان جا تصمیم گرفتم این بی توجهی را رسانه ای کنم.
جدیدالاسلام اشاره کرد: این دفعه با همراهی دوست خوبم آقای عظیمی میرآبادی توانستم مجموعه ای از ۷۰۰ دوربین قدیمی را در بزرگترین موزه عکاسی ایران گردهم بیاورم که اگر او و همراهی بنیاد رودکی نبود این مجموعه نیز جمع نمی شد و از این بابت خوشحالم.
سیدعباس عظیمی مدیر برج آزادی در این مراسم با انتقاد از شهرداری تهران، به اینکه برج آزادی زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است اشاره نمود و اظهار داشت: نمی دانم شهرداری برای چه دنبال این است که برج آزادی را از زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مجموعه شهرداری منتقل کند. این مجموعه اگر در آن برنامه های هنری و فرهنگی اتفاق نیفتد، رونقی نخواهد داشت. در حقیقت اصل و اساس یک مجموعه هنری حضور هنرمندان و رفت و آمد آنهاست.
وی، برج آزادی را تنها مختص به تهران ندانست و اضافه کرد: امیدوارم دوستانی که ناآگاهانه این بحث را به میان می کشند، از این موضع پایین بیایند، خصوصاً اینکه چند ماهی است که برج آزادی جولانگاه هنرمندان پیشکسوت شده است.
ادامه مراسم اختصاص به تجلیل از هنرمندان پیشکسوت داشت که از سیدحسن ارژنگ نژاد هنرمند نقاش، طراح و مجسمه ساز متولد ۱۳۰۰، خسرو حکیم رابط نویسنده و نمایشنامه نویس پیشکسوت متولد ۱۳۰۹، ایران درودی هنرمند نقاش، نویسنده و کارگردان متولد ۱۳۱۵، داریوش ارجمند پیشکسوت سینما، تیاتر و تلویزیون متولد ۱۳۲۳ و محمدعلی جدیدالاسلام هنرمند پیشکسوت عکاس متولد ۱۳۳۱ تجلیل به عمل آمد.
در پایان، نمایشگاه عکس «سفره های هفت سین» و موزه عکاسی ایران در تالار آئینه مجموعه فرهنگی و هنری موزه برج آزادی راه اندازی شد.
منبع: abnamakar.ir