کاسه ای بازمانده از دوران قاجار که حالا در موزه ملی ایران نگهداری می شود، روایتگر چگونگی برگزاری جشن نوروز در یک قرن پیشِ ایران است.
به گزارش آبنما کار به نقل از ایسنا، روی این قدح سفالیِ بدل چینی نقاشی های زیبایی به تصویر کشیده شده که روایتگر رسوم و فرهنگ مردم ایران در دوره قاجار، همچون نوروز است.
این نقاشی ها که به لحاظ استفاده از رنگ های قرمز و زرد و هم نوع گل پردازی، شبیه به شیوه کار هنرمندان شیراز در اواخر عهد ناصری با تزئین زیرلعاب است با موضوعات متنوعی همچون صحنه های نوازندگان، گروه رژه، جشن، شکار، بندبازی و… با گل های رنگارنگ و پرندگان در بین شاخ و برگ ها همراه می باشد که سطح داخل و خارج آنرا در برمی گیرد.
نقاشی های سطح داخلی مبحث عاشقانه دارد و در کف ظرف هم یک گلدان با گل های رنگارنگ دیده می شود.
در سطح خارجی قدح نقاشی ها به آیین نوروزی مربوط می شود. نمادهای تحویل سال مثل ساعت، رژه گروه مارش، گروه نوازندگان و چهار توپ چرخ دار روی کاسه مشاهده می شود.
این قدح در ارتباط با سده ۱۳ هجری قمری و به سبک کاشان است که در موزه دیرینه شناسی و هنر دوران اسلامی موزه ملی نگهداری می شود.
بازدید از موره ملی از ساعت ۹ بامداد تا ۱۹ امکان پذیر است. لازم است قبل از حضور، برای سانس مشخصی، اینترنتی بلیت تهیه شود.
منبع: آبنما کار