به گزارش آبنما کار مدیرعامل خانه موسیقی و مدیرعامل مجمع صنفی ناشران موسیقی ایران با ارسال نامه هایی جداگانه به رئیس مجلس شورای اسلامی خواستار عدم تصویب حذف معافیت مالیاتی فعالان فرهنگ و هنر شدند.
به گزارش آبنما کار به نقل از مهر، حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی و انجمن صنفی ناشران موسیقی ایران با ارسال نامه هایی جداگانه به محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی خواستار عدم تصویب حذف معافیت مالیاتی فعالان عرصه فرهنگ و هنر شدند.
در نامه مدیرعامل خانه موسیقی به رئیس مجلس شورای اسلامی آمده است:
جناب آقای دکتر محمدباقر قالیباف
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام
احتراماً متعاقب تهیه لایحه اصلاحی بودجه سال ۱۴۰۱ در مورد «حذف معافیت مالیاتی فعالیتهای فرهنگی و هنری» به استحضار می رساند تصویب این لایحه ضربه مهلکی به پیکر جامعه فرهنگی و هنری کشور وارد خواهد نمود که اساسا نتایج آن فاجعه بار خواهد بود.
ناگفته پیداست که قشر فرهنگی کشور اساسا از اقشار صدمه پذیر جامعه محسوب شده و سال هاست که معیشت و اوضاع رقت بار رفاهی آنها نقل هر محفلی است…! چطور می توان باور کرد که اعضا و نمایندگان مجلس شورای اسلامی از این موقعیت و وضعیت فلاکت بار این جامعه شریف بی خبر باشند!؟
مسایل و مشکلات مختلف فعالیتهای فرهنگی در یک دهه گذشته با انتشار ویروس منحوس کرونا به اوج خود رسیده و شرایط اقتصادی اهالی فرهنگ را بسیار طاقت فرسا و غیرقابل تحمل کرده است به صورتی که خیلی از فعالان و هنرمندان مطرح حوزه موسیقی به منظور امرار معاش و هزینه های روزانه، مجبور به فروش ساز خود شده اند.
آقای دکتر قالیباف در چنین شرایط دشواری حداقل انتظار جامعه فرهنگی از مجلس شورای اسلامی این است که اگر کمک و حمایتی از آنها نمی گردد لااقل شریک درآمد اندک آنها نشوند.
پرواضح است که درصد بسیار ناچیزی از فعالان هنری دارای درآمدهای بالا هستند و به هیچ وجه نباید نگاه به این تعداد قلیل، مجلس شورای اسلامی را گرفتار خطای محاسباتی کرده و با تصویب این لایحه، فشار بیشتر از حدی به این قشر زحمتکش وارد آورند.
در آخر خانه موسیقی به نمایندگی از صنف و اهالی موسیقی کشور مصرا از جناب عالی و تک تک نمایندگان محترم مجلس تقاضا دارد تا با رای منفی خود از تصویب حذف معافیت مالیاتی فعالان فرهنگ و هنر کشور ممانعت به عمل آورید. پیشاپیش از بذل عنایت حضرتعالی سپاسگزاری می شود.
برای مشاهده اصل نامه ارسالی حمیدرضا نوربخش به رئیس مجلس شورای اسلامی اینجا را کلیک کنید.
در نامه انجمن صنفی ناشران موسیقی ایران به رئیس مجلس شورای اسلامی هم آمده است؛
جناب آقای دکتر محمدباقر قالیباف
ریاست محترم مجلس شورای جمهوری اسلامی
با سلام و احترام
همان گونه که مستحضر هستید، از آغاز انقلاب اسلامی تا به امروز، اندک شمار هستند صاحبانِ مشاغل و اصنافی که بدون داشتن هرگونه مساعدت دولتی به حیات خود ادامه داده اند و ما دست اندرکاران و تهیه کنندگان آثار موسیقایی از آن زمره ایم. در خلال این سال ها و با تمام فراز و نشیب ها و بی مهری های گاه به گاه، تمام توان خویش را به کار بسته ایم تا در قالب ارزش های نظام و قوانین کشور، هیچ زمان دلسردی پیشه نکنیم و با تولید آثار موسیقی، از سرودهای انقلابی و موسیقی های مذهبی گرفته تا موسیقی ایران زمین، پیکر نحیف این هنر را تنومندتر سازیم.
کوشیده ایم تا با واکاوی جامعه، هنرمندان بیشتری را پرورش دهیم و در حد توان حمایتشان نماییم و پلی باشیم بین هنرمندان و مردم؛ و سرآخر، با بهره مندی از منابع مالی خود در جهت گسترش بسترهای تولید، نشر و معرفی آثار، سببی فراهم آوریم تا هنرمندان ایرانی با دغدغه های کمتری دست به خلق آثار موسیقایی بزنند.
حتی در دو سال قبل و در شرایط پیشبینی نشده و بس دشواری که همه گیری کرونا صدمه های جدی بر جامعه ی هنر وارد کرده و بدون شک یکی از بدترین دوران فعالیتهای ناشران به حساب می آید (و تا مرز نابودی ناشران پیش رفته است)، ناامید نشدیم و، هر چند بی جان تر از پیش، سعی کردیم تا موسیقی و هنرمندان را سرپا نگاه داریم.
تمام آورده های سال ها فعالیتِ ما، در جهت استوار نگاه داشتن هنر، به مثابه یکی از مهم ترین ستون های هر اجتماع و تمدنی، تنها و تنها بر پایه ی سرمایه و بضاعت شخصیِ یکایک ما بوده است و، در حالیکه، در این روزگارِ بغرنج، جمع کثیری از متولیان هنر و هنرمندان در ارتزاق روزها و هفته های خود درمانده اند، تنها دلگرمی و مایه ی امیدواری ما برخورداری از قانون معافیت های مالیاتی هنرمندان بود. اما، شوربختانه، در سال گذشته، با تغییر در قانون و این روند مواجه شدیم و آن چیزی نبود جز تصویب و اجرای قانون واریز ۱۰ درصد از درآمد کنسرت ها به خزانه دولت؛ تصویب قانونی، که با تمام آنچه شرح آن رفت، ما آنرا «ناحق» می انگاریم.
اکنون، با وجود مخالفت های پی در پی وزارت محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی که بیشتر از هر نهاد دیگری بر درد و رنج هنرمندان واقف است و همینطور کمیسیون فرهنگی مجلس، به مثابه تخصصی ترین بخش از نمایندگان که از نزدیک شاهد شرایط جامعه هنری است، در کمال شگفتی، شاهد این هستیم که کمیسیون تلفیق بودجه رای به حذف معافیت مالیاتی هنرمندان داده است، آن هم در شرایطی که خیلی از کشورها درصدد حمایت بیشتر از هنر و هنرمندان و حفظ فرهنگ ملی خود هستند. این قانون بدون شک خسارت های جبران ناپذیر مادی و معنوی بسیاری را به دنبال خواهد داشت و راه نفس را بر هنر و هنرمند ایرانی خواهد بست؛ هنرمندانی که در ایام پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و در دوران سرنوشت ساز و تاریخ ساز بعد از آن همگام با نگاههای متعالی جامعه بیشتر از چهار دهه در کنار مردم، با خلق آثاری پرارزش و ماندگار، نقش آفرین بوده اند.
و آخر کلام این که می گویند «آسمان کشتی ارباب هنر می شکند» … اما ما هنوز چشم امید داریم به همیاری و درک دولتمردان برای آنکه تا نفس باقی ست با دست تهی بر این خاکِ تشنه گل برافشانیم.
پیشاپیش از مساعدت های حضرت عالی سپاسگزاریم.
برای مشاهده اصل نامه ارسالی انجمن صنفی ناشران موسیقی اینجا را کلیک کنید.