ضرورت طراحی سازوکاری برای اجبار پیمانکاران آثارتاریخی به دریافت تاییدیه از استادکاران

به گزارش آبنما کار رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران ضمن اشاره به وضعیت مرمت آثار تاریخی و گاها حضور پیمانکاران بی تجربه در این حوزه اظهار داشت: شورا آماده است تا سازوکاری طراحی شود که پیمانکاران آثار تاریخی ملزم به گرفتن تاییدیه از استادکاران شوند.
به گزارش آبنما کار به نقل از ایسنا، سید احمد علوی، رئیس ستاد سمن ها و عضو شورای شهر تهران در مراسم تجلیل از استادکاران کچ بر و آینه کار که به همت ستاد سمن های شهر تهران برگزار شد، با قدردانی از زحمات استادکاران در خلق آثار فاخر اظهار داشت: امروز در تمامی ابنیه تاریخی و مذهبی ما اثر انگشتان اساتید کچ بر و آینه کار را می بینیم.

وی ضمن اشاره به عجین شدن هنر با زندگی مردم ایران اظهار داشت: شاید از دید شهروندان کچ بری و آینه کاری ابنیه یک کار معمول باشد اما زمانی که فردی از خارج کشور به این آثار نگاه می کند، متوجه هنرمندی اساتید ما می شود. به عبارتی این اساتید هنرمندانی هستند که هنرشان را در کار روزمره خود به نمایش در می آورند بدون انکه متوجه باشند درحال خلق اثری ماندگار هستند.

رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای شهر تهران در ادامه به فعالیت دلی و اعتقادی این اساتید اشاره نمود و اضافه کرد: زمانی که ما به آثار مذهبی خود مانند حرم های مطهر امام رضا(ع)، امام علی (ع) و امام حسین (ع) نگاه می نماییم، در سراسر این حرم ها اثر هنرمندانه گچ بران و آینه کارانی را می بینیم که تنها به خاطر عشق و علاقه و بدون هیچ چشم داشت مالی دست به خلق چنین آثاری زده اند.

وی به سفر اخیر خود به نجف اشرف و بازدید از صحن حضرت زهرا(س) اشاره نمود و اظهار داشت: خیلی از اساتیدی که کچ بری و اینه کاری این محل را انجام داده اند، سالها دست از کار کشیده بودند و تنها به عشق امیرالمومنین (ع) و حضرت فاطمه(س) پای کار آمدند و از این جهت باید قدردان چنین هنرمندانی باشیم.

علوی در ادامه به مشکلات این صنف و سایر استادکاران در حوزه صنایع دستی اشاره نمود و اظهار داشت: این افراد مشکلاتی از قبیل بیمه و همچنین محلی برای خود به نام خانه هنرمندان صنایع دستی دارند که ما در شورای شهر و ستاد سمن ها پیگیر حل این مشکلات خواهیم شد.

وی در همین زمینه اظهار داشت: در کمیته میراث فرهنگی و گردشگری کرسی حقوقی تشکیل می شود تا مشکلات حقوقی اصناف در رابطه با فعالیتهای گردشگری و میراثی ما همچون همین مشکلات هنرمندان صنایع دستی حل شود.

بر اساس گزارش روابط عمومی این عضو شورای شهر تهران، رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای شهر تهران در پاسخ به گلایه استادکاران از سپردن مرمت آثار تاریخی به افراد کم تجربه و نابلد کار اظهار داشت: شورا اماده است که انتخاب پیمانکار برای مرمت این آثار را منوط به دریافت تاییدیه پیمانکار از استادکاران کند اما لازمه این امر، تعریف ساز و کار مشخص از جانب شما استادکاران است.

منبع: