باستان شناسان موفق شدند بقایای یک معبد رومی باستانی را در هلند کشف کنند که به عقیده برخی کشفی استثنائی به شمار می آید.
به گزارش آبنما کار به نقل از رویترز، آژانس میراث فرهنگی هلند اعلام نمود: باستان شناسان با کاوش در استان «خلدرلاند»، بقایای یک عبادتگاه و یک معبد رومی حدودا سالم را کشف کرده اند. آژانس میراث فرهنگی هلند از این اکتشاف به عنوان کشفی استثنائی یاد کرده است.
این گروه از باستان شناسان داوطلب، نخست عبادتگاه رومی را در سال ۲۰۲۱ در شهری که در نزدیکی مرزهای امپراتوری روم واقع شده است، کشف کردند و این مساله را به آژانس میراث فرهنگی هلند اطلاع دادند.
این آژانس با انتشار اطلاعیه ای اعلام نمود: «در این مکان معبدهای مختلفی وجود داشته است. ما در این مکان بقایای بجای مانده از مجسمه، کتیبه و گچ کاری های رنگ آمیزی شده را کشف کرده ایم. این اکتشاف نه فقط برای هلند، بلکه از نظر جهانی استثناء شمرده می شود.
اگرچه تا حالا عبادتگاه های رومی گوناگونی در هلند کشف شده است، اما این نخستین بارست که باستان شناسان به چنین مجموعه کاملی از عبادتگاه و معبد دست پیدا می کنند.
این معبد رومی چندین قرن در دوران امپراتوری روم مورد استفاده قرار گرفته است و در محل کشف آن چندین محراب که به الهه ها و ایزدان مختلف اختصاص داده شده بود نیز کشف شده است.
خیلی از آثار تاریخی که در این مکان کشف شده اند در موزه ای واقع در شهر «نیمیخن» هلند به معرض نمایش گذاشته خواهد شد.