به گزارش آبنما کار، مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافت ها و محوطه های تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از تصویب و ابلاغ مصوبه شورای پول و اعتبار برای تخصیص تسهیلات بانکی به منظور حفظ، مرمت و مقاوم سازی بناهای تاریخی اطلاع داد.
به گزارش آبنما کار به نقل از ایسنا، فاطمه داوری در رابطه با جزئیات این تسهیلات بانکی اظهار داشت: با پیگیری های انجام شده از جانب وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با همکاری وزارت راه و شهرسازی، برای اولین بار در کشور، با مصوبه شورای پول و اعتبار، تسهیلات بانکی برای حفظ، مرمت و مقاوم سازی بناهای تاریخی تصویب و ابلاغ گردید.
مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافت ها و محوطه های تاریخی افزود: برای ایجاد زیرساخت های مناسب و ماندگار برای پشتیبانی از مردم بعنوان مالکان و بهره برداران بناهای تاریخی، تسهیلات تا سقف ۳۶۰ میلیون تومان برای تهران، ۳۲۰ میلیون تومان برای شهر های بزرگ و ۲۰۰ میلیون تومان برای روستاها در نظر گرفته شده و این دستورالعمل به همه بانکهای کشور ابلاغ گردیده است.
داوری اضافه کرد: علاوه بر این تسهیلات، پیشبینی شده است وام ودیعه مسکن برای دوره مرمت و مقام سازی تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان به این واحدها تعلق گیرد. همینطور بزودی با همکاری سایر دستگاه ها، دستورالعمل اجرایی تخصیص این وام ها که بازپرداخت ۵ ساله دارند، برای بهره مندی حداکثری مردم در بافت های تاریخی تعیین می شود.
مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافت ها و محوطه های تاریخی اظهار نمود: وزارت میراث فرهنگی به دنبال توسعه و ترویج مرمت و احیاء در بافت های تاریخی کشور به جای تخریب و نوسازی است. نوسازی، مقصد مطلوب ما نیست، بلکه آن چه را در بافت های تاریخی داریم، به صورت حداکثری حمایت و محافظت می نماییم و مرمت و مقاوم سازی هم توسط خود مردم انجام می گیرد.
داوری اظهار داشت: پهنه بافت های فرسوده شناسایی شده شهری، حدود ۷۲ هزار هکتار است. در این محدوده، ۱۹۱ بافت تاریخی شهری داریم که پهنه ای حدود ۳۴ هزار هکتاری را شامل می شود.
منبع: آبنما کار