به گزارش آبنما کار، در هفته ای که گذشت با هدف پشتیبانی از تأمین مسکن هنرمندان، فراخوانی برای ۵۷۰ نفر از اصحاب فرهنگ و هنر حائز شرایط دریافت مسکن عضو صندوق اعتباری هنر منتشر گردید.
به گزارش آبنما کار به نقل از مهر، هنرهای تجسمی یکی از عرصه های هنری در جامعه هنر کشورمان است که عموماً به نسبت دیگر هنرها، مهجور واقع می شود. بر مبنای قراری نانوشته، جمعه های هر هفته، نمایشگاه های تجسمی افتتاح می شوند و در طول هفته هم بازدید از گالری ها و خرید و فروش آثار هنری برقرار است. در ادامه گزارش، به مرور اتفاقاتی هفتگی در زمینه هنرهای تجسمی می پردازیم.
فراخوان صندوق اعتباری هنر برای اعضای متقاضی مسکن
روز سوم مهر ماه بود که یک خبر خوش به گوش هنرمندان عضو صندوق اعتباری هنر که خانه ندارند، رسید. با هدف پشتیبانی از تأمین مسکن هنرمندان در مرحله اول، مقدمات اختصاص مسکن در شهر پرند، برای ۵۷۰ نفر از اصحاب فرهنگ و هنر حائز شرایط دریافت مسکن که دارای فرزند هستند، فراهم گردید. با هماهنگی های به عمل آمده بین صندوق اعتباری هنر، معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت راه و شهرسازی در یکی از مناسب ترین نقاط شهر جدید پرند، قطعه زمینی برای ساخت بخشی از مسکن هنرمندان در نظر گرفته شده است که در ایام آتی با تکمیل پرونده نخستین گروه هنرمندان معرفی شده شامل ۵۷۰ نفر از فعالان فرهنگی و هنری دارای فرزند ساکن تهران، کلنگ ساخت مسکن هنرمندان و ایجاد شهر هنر توسط وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و راه و شهرسازی به زمین زده خواهد شد.
برگزاری نمایشگاه هایی بمناسبت هفته دفاع مقدس
هر ساله بمناسبت هفته دفاع مقدس، نمایشگاه های تجسمی مختلفی با این مورد برگزار می گردد که سال جاری هم چند نمایشگاه به همت انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح در شروع هفته راه اندازی شد. نمایشگاه «یاد یاران» متشکل از ۳۷ اثر عکاسان انقلاب و دفاع مقدس از روز اول مهر تا پایان هفته دفاع مقدس در گالری ملک الشعرای بهار باغ موزه قصر در معرض دید عموم قرار گرفته است. همینطور همزمان با هفته دفاع مقدس نمایشگاه عکس «عطش شهادت» به همت این انجمن از جمعه ۳۱ شهریور ماه در فرهنگسرای ارسباران برپا شد.
در این نمایشگاه تصاویری از شهید منصور عطشانی و همسرش رضیه غبیشی از اعضای این انجمن به نمایش در آمده است؛ زوج عکاسی که آغاز زندگی مشترکشان با آغاز جنگ مصادف شد و با وجود همه خطرات، آبادان و جزیره مینو را ترک نکردند و زندگی مشترکشان را در خط مقدم شروع کردند.
همچنین نمایشگاه دیگری هم با عنوان «یک حماسه یک ملت» متشکل از ۳۰ اثر از محمدحسین حیدری عکاس انقلاب و دفاع مقدس که مدیر انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس است، هم از روز دوشنبه ۳ تا ۱۰ مهر به همت انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح و با مشارکت فرهنگسرای نیاوران و بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس برپا است. در همین راستا به همت انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح هم با همکاری فرهنگسرای نیاوران و بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس، نمایشگاه پوسترهای دفاع مقدس از روز دوشنبه ۳ مهر تا پایان هفته در فرهنگسرای نیاوران برگزار گردید.
نمایشگاه تصاویر هنرمند جاویدالاثر کاظم اخوان از عکاسان دوران دفاع مقدس مشتمل بر آثار عکاسی این هنرمند با عنوان «عکاس چریک» در گالری خانه عکاسان حوزه هنری راه اندازی شد. نمایشگاه «عکاسِ چریک» گزیده تصاویر جنگ تحمیلی جاویدالاثر کاظم اخوان است که از پاییز ۱۳۵۹ تا خرداد ۱۳۶۱ در عملیات شهید مدنی، شهیدان رجایی و باهنر، شهید چمران، طریق القدس، فتح المبین و بیت المقدس عکاسی شدند.
انتشار مجدد یک نشریه تجسمی پس از یک سال وقفه
نشریاتی که در زمینه هنرهای تجسمی منتشر می شوند اندک هستند و انگشت شمارند آنهایی که هم از اعتبار برخوردار می باشند و هم سال ها منظم به بازار آمده اند. اما در هفته ای که گذشت، شماره ۴۵ نشریه تخصصی هنرهای تجسمی بعد از یک سال غیبت در چارچوب ویژه نامه هنر هفته دفاع مقدس منتشر گردید. در این شماره با مطالبی از مصطفی گودرزی، مرتضی سرهنگی، سیدعلی میرفتاح، حسین خسروجردی، مصطفی مهاجر، ناصر پلنگی، محمد زرویی نصرآباد، محمد حبیبی، سیدعباس میرهاشمی، محمود عبدالحسینی، مسعود زنده روح کرمانی، محمد روح الامین، مهدی خان که، سمیه رمضان ماهی، محمدرضا وحیدزاده، کیارش زندی، سید احسان باقری، مجید احمدی، پرویز براتی، پژمان دادخواه، سید محمود ابوالقاسمی، محمدرضا شرایلی، پدیده عادلوند، سید ابراهیم حسینی، امیر شکیبا، امیر عبدالحسینی و … به مفاهیم و مضامین هنر دفاع مقدس پرداخته شده است.
صاحب امتیاز فصلنامه تخصصی هنرهای تجسمی حوزه هنری انقلاب اسلامی و محمد مهدی دادمان مدیر مسئول آن است. دوره جدید هنرهای تجسمی به سردبیری امیر عبدالحسینی و به صورت فصلنامه منتشر و علاوه بر انتشار فیزیکی، نسخه الکترونیکی آن در رسانه های مجازی منتشر می شود.
رونمایی از یک اثر نگارگری برای حفظ یکپارچگی ایران
در این هفته همچنین، از جدید ترین اثر نگارگری حسین عصمتی با عنوان «بنای فرهنگ» در گالری آئینه مؤسسه صبا در فرهنگستان هنر رونمایی گردید که به قول عصمتی، مبحث اصلی این اثر که «بنای فرهنگ» نام دارد، «پیوستگی هنری» است که با هدف یکپارچگی فرهنگی و هنری در کشور برای پیشگیری از دوگانگی فرهنگی خلق شده است. همینطور توجه به قدرت نظامی هم از دیگر اهداف عصمتی در خلق این اثر بوده است که به تصویر کردن ۲ سرباز ایرانی در ۲ دوره مختلف تاریخی که درحال پاسداری از ایران هستند، پرداخته است.
مروری بر نمایشگاه های هنری که در این هفته برقرار بود
از جمله نمایشگاه های هنری که این هفته برقرار بود و امروز در هفتمین روز مهر ماه یا در هفته آینده به پایان می رسند، میتوان به چند نمایشگاه اشاره نمود.
آثار ۱۵ هنرمند شناخته شده چون هانیبال الخاص، عبدالحمید پازکی، حسینعلی ذابحی، الهام شیروی، یعقوب عمامه پیچ، محمد فاسونکی، شهرزاد قاضی زاهدی، شهرام کریمی، کیومرث کیاست، منوچهر معتبر، فرشید ملکی، علی ندائی، شاهین نوروزی، کیومرث هارپا و احمد وکیلی در چارچوب نمایشگاه «خبره نگر» تا روز ۱۱ مهر ماه در گالری نگر به نشانی زیر پل کریمخان، پس از تقاطع ایرانشهر، پلاک ۱۵۴، زنگ دوم، طبقه اول به معرض نمایش گذاشته شده است.
نمایشگاه انفرادی آثار علیرضا اسپهبد با عنوان «پروژه باز نمایش ۳» هم تا ۱۷ مهر ماه در گالری پروژه های ۰۰۹۸۲۱ برقرار است. این گالری در تهران، خیابان کریمخان زند، خیابان خردمند، کوچه ۱۸، پلاک ۲۵ واقع شده است.
گالری ثالث هم تا ۱۱ مهر ماه میزبان آثار حامد مشمولی در چارچوب نمایشگاه «وَنگ زَن» خواهد بود. گالری ثالث در تهران، کریمخان زند بین ایرانشهر و ماهشهر شماره ۱۴۸ واقع است.
نمایشگاه آثار نقاشی و طراحی بابک توانایی با عنوان «یک سودا و هزار سر» هم تا امروز جمعه ۷ مهر ماه در گالری کاما به نشانی خیابان آفریقا، خیابان دیدار شمالی، کوچه کیش شرقی، پلاک ۲۰، طبقه اول برقرار است.