آبنما کار: رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در نشست هم اندیشی سومین دوره هفته بزرگداشت حکیم نظامی، ضمن تشریح برنامه های انجمن برای این هفته، از نصب مجسمه حکیم نظامی در میدان ونک تهران آگاهی داد.
به گزارش آبنما کار به نقل از ایسنا، کاوه خورابه، معاون علمی پژوهشی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در نشست هم اندیشی سومین دوره هفته بزرگداشت حکیم نظامی (۱۴ تا ۲۱ اسفند) که امروز (سه شنبه، ۱۲ دی) با حضور نماینده ارگان های مختلف در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار گردید، با تکیه بر اهمیت نظامی و بزرگداشت این شاعر در سخنانی اظهار داشت: امسال اهتمام بر این بوده ابعاد کارمان را در چندین جهت ادامه بدهیم؛ ابعاد منطقه ای، فرامنطقه ای و ملی ماجرا را برعهده خواهیم داشت و به تهران، پایتخت کشورمان به عنوان مرکزی که از همه استانها و اقوام در آن تجمع دارند، توجه ویژه ای خواهیم داشت و قاعدتاً یکی از محورهای اصلی خواهد بود. در بحث استانها نیز انتظار می رود مانند دو دوره قبلی، دراین زمینه کارهایی انجام دهند. ابعاد بین المللی بزرگداشت نظامی نیز در چند سال اخیر به جدیت پیگیری می شود و در دستور کار قرار دارد.
او سپس درباره ی رویکرد های ستاد بزرگداشت نظامی اظهار داشت: یکی از رویکردها مبحث علمی و پژوهشی درباره ی آثار و زندگی حکیم بزرگوار است؛ با وجود پژوهش های پژوهشگران جاهای خالی همچنان باقی است. کارهایی که توسط پژوهشگران انجام شده، یا در حال انجام می باشد و ایده های آینده مورد توجه ماست. دومین رویکرد، رویکرد فرهنگی و هنری است؛ واقعیت این است متون حکیم نظامی و متن «پنج گنج» ظرفیت عظیمی از شاخه های هنری را پیش روی ما قرار داده است. زمانی که به حکیم نظامی می پردازیم علاوه بر این که به یک بعد هنری تحت عنوان شعر ورود می نماییم، این متن جنبه های هنری دیگری نیز در خود دارد و این امکان را فراهم می سازد تا از رهگذر آن دوستان ما به هنرهای تجسمی، نمایشی و موسیقایی ورود پیدا کنند.
خورابه با اشاره به مجسمه ای که توسط قشقایی برای نظامی تولید شده است، اظهار داشت: ما به یک چهره، نماد، تندیس و سردیس از شاعر بزرگ خودمان نیاز داشتیم و امسال این مجسمه در ابعاد اصلی ساخته و به شهرداری تحویل داده شده تا در میدان ونک و تا پیش از برگزاری بزرگداشت حکیم نظامی نصب شود. جنبه دیگری که برای مهمست و رویکرد سوم ما نامیده می شود، رویکرد رسانه ای و تبلیغی ماست. ما به شدت به همکاری و همیاری دوستان رسانه احتیاج داریم.
نظامی به فراموشی سپرده شده بود
محمود شالویی، رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی نیز با اعلان اینکه دولت سیزدهم در بزرگداشت مفاخر فرهنگی اهتمام جدی دارد، اظهار داشت: معرفی مفاخر فرهنگی کشورمان به خصوص برای نسل جوان از اهمیت فراوانی برخوردارست. لازم است در سطح جهانی مفاخری که در قلمرو فرهنگ و ادب فارسی شناخته می شوند، بیش از گذشته به جهانیان شناسانده شوند، نه فقط نام و نشان شان بلکه آن چه به عنوان محتوای فکر و اندیشه آنهاست. مفاخری که در قلمرو فرهنگی ایران بوده و هستند، هر کدام می توانند برای جامعه امروز مفید و موثر و روشنگر و هدایتگر راهی باشند که جامعه بشری باید آنرا بپیماید، برای اینکه آن چه آنها معرفی می کنند نور و روشنی است، آن چه معرفی می کنند مبتنی بر عقل و خرد و دیانت و خداپرستی است و همه ارزش های والای انسانی در آن نهفته است. همچون آنها حکیم نظامی است با همه آثاری که بجای گذاشته. می خواهیم این شخصیت بزرگ را بیشتر و بهتر بشناسیم و از فیض وجودی او برخوردار شویم.
او اضافه کرد: از جانب دیگر حکیم نظامی می تواند نقطه وفاقی برای ما و کشورهای دیگر به حساب بیاید. نه فقط حکیم نظامی بلکه تعدادی از شاعران، عالمان، حاکمان و ادیبان که در تقسیم بندی های جغرافیایی امروزه در کشورهای دیگر واقع شده اند. کشورهای بیشتری هم می توانند دراین زمینه همکاری و همراهی داشته باشند و این همراهی و همکاری موجبات پیوند ملت ها و دولت ها و سرزمین ها را بیشتر فراهم می کند؛ بدین سبب درباره ی حکیم نظامی با این خاصیت های منحصر به فردی که دارد و اهمیتی که در جهان پیدا کرده و توجهی که دولت محترم برای مفاخر خود قائل است، در این دوره بر آن هستیم با جدیت و برنامه های متنوع بتوانیم برنامه های متفاوت و بهتر از برنامه های قبل تر در تهران و سایر استانها برپا نماییم.
او با اعلان اینکه از دستگاه های مختلف دعوت شده تا در برنامه های هفته بزرگداشت نظامی شرکت نمایند، اظهار داشت: برگزاری این برنامه ها بدون همکاری دستگاه های مختلف ممکن نیست، بنا بر این از دستگاهها دعوت کردیم تا برنامه هایشان را عرضه کنند. اگر در دنیای امروز یکی از این مفاخر را داشته باشند، همه تلاش خودرا بر این می دارند تا به بهترین نحو او را معرفی کنند تا نشانی باشد برای هدایت جوانان و نسل های بعدی شان. ما که از این مفاخر بسیار داریم چرا باید دست روی دست بگذاریم و از این فرصت استفاده بهینه نداشته باشیم؟
شالویی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برنامه های نهادها و ارگان های مختلف در سالهای قبل در حوزه بزرگداشت نظامی، اظهار داشت: نظامی در سالهای قبل قدری به فراموشی سپرده شده بود ولی حالا در ذهن و ضمیر جوان ها با پویش ها و کارهایی که بطورمثال در نهاد کتابخانه های عمومی انجام شده، قرار گرفته است که جای قدردانی دارد.
او از رایزنی های فرهنگی، وزارت امور خارجه، فرهنگستان زبان و ادب فارسی، فرهنگستان هنر، وزارت علوم و تحقیقات، وزارت آموزش و پرورش، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، انجمن ترویج زبان فارسی، موسسه اکو، یونسکو، شهرداری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و… به عنوان سازمان ها و ارگان هایی نام برد که در برنامه های بزرگداشت نظامی همکاری داشته اند.
شالویی با اشاره به مجسمه نظامی که آماده شده است اظهار داشت: از سازمان زیباسازی و شهرداری انتظار می رود قبل از برگزاری هفته بزرگداشت نظامی این مجسمه را در میدان ونک نصب کنند. آقای اسماعیلی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) اصرار داشتند این مجسمه در معرض دید و در مقابل دید مردم قرار بگیرد. همین طور شهرهای اصفهان و تبریز نیز این توانایی را دارند که در آنجا مجسمه نظامی ساخته و نصب شود.
بگفته رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، برنامه های بزرگداشت حکیم نظامی از ۱۴ اسفند سال جاری آغاز می شود و تا ۲۱ اسفند ادامه خواهد داشت. اختتامیه نیز در تالار وحدت انجام خواهد شد.
منبع: abnamakar.ir