آبنما کار: کتاب «ر. عتمادی به روایت ر. اعتمادی» نوشته هومن ظریف منتشر گردید.
به گزارش آبنما کار به نقل از ایسنا، این کتاب حاصل گفت وگوهای پیوسته این پژوهشگر با رجبعلی اعتمادی (ر. اعتمادی) درباره ی زندگی خصوصی، زندگی اجتماعی، دیدگاه های سیاسی و زندگی عاشقانه این نویسنده در بطن همه آثارش است.
ظریف، نویسنده و مستندساز، می گوید بعد از ساخت هر فیلم مستند، به فراخور هر فیلمی، برای یک یا دو کتاب درباره ی شخصیتی که جلو دوربین برده است، دست به قلم می برد.
او طی ۱۰ ماه هر روز دوشنبه بصورت متوسط هفته ای دو ساعت با ر. اعتمادی گفت و گوی تصویری کرده است که از خلال این گفت وگوهای دیداری، مستند بلند «ر. اعتمادی به روایت ر. اعتمادی» را در سال ۱۳۹۸ آماده اکران کرد.
ظریف می گوید: ر. اعتمادی نویسنده کتاب های پرفروش عاشقانه ای است که بعد از انقلاب اسلامی، مدتی برای ادامه فعالیت با نام «مهدی اعتمادی» به دنیای نشر برگشت اما هیچگاه حاضر نشد از ایران دل بکند و مهاجرت کند. او دراین زمینه گفته است: «ماهی خلیج فارس نمی تواند در آب اقیانوس اطلس زندگی کند!»
گفت وگوهای این مستندساز و پژوهشگر تاریخی ادبی با ر. اعتمادی، بگفته خودش، علاوه بر واکاوی جهان بینی ر. اعتمادی، نظریه های ادبی و رویکرد اجتماعی انتقادی و دیدگاه رمانتیک او، روابط انسان ها به موازات شش دهه نویسندگی و روزنامه نگاری را مورد بررسی قرار می دهد. نقد جامعه شناختی و ادبی و زیباشناختی تک تک کتاب های ر. اعتمادی در این کتاب مورد توجه نویسنده است.
او می افزاید: کتاب شناسی و نقد یادداشت های وی دو خاصیت مهم دارند؛ نخست اینکه وجه دیدگاه آرمانگرا و ملی و فلسفی ر. اعتمادی به عرفان مورد تایید شیخ خرقانی و بایزید بسطامی و نظامی گنجه ای، در رمان های بعد از انقلاب او پررنگ تر می شود و یادداشت های اجتماعی و هنری او خصوصاً در دفاع از موسیقی، در بازه بهمن ۱۳۵۷ تا خرداد ۱۳۵۹ بسیار به چشم می آید.
بگفته نویسنده، باتوجه به اینکه ر. اعتمادی یکی از اولین مجری های برنامه خبری تلویزیون در ماه های شروع تاسیس تلویزیون در ایران توسط ثابت پاسال است و از طرف دیگر با سردبیری مجله جوانان امروز، سهم بزرگی در معرفی موسیقی جز، راک و پاپ ایرانی در دهه ۴۰ خورشیدی دارد، فصل های کتاب روایت های جذاب و درهم تنیده و گفته نشده و تازه ای را ارائه خواهدنمود.