به مناسبت ۱۷ مرداد روز خبرنگار خبرنگار صداها را مخابره می کند اما دردهایش به جایی نمی رسد

به گزارش آبنما کار، کهگیلویه و بویراحمد «خبرنگار»، قشر فرهیخته ای که با از خودگذشتگی سختی ها و مشکلات را تحمل می کند و در زمینه انعکاس درد و رنج و مشکلات مردم و جامعه پیش قدم بوده، اما متاسفانه این قشر زحمت کش تنها روز خبرنگار به چشم می آیند و بعد از آن به فراموشی سپرده می شوند.
این قشر با وجود این که کوهی از درد و مشکلات دارند در راه کار خود و رسالتی که برعهده دارند کوتاه نیامده اند دنبال مشکلات مردم و جامعه هستند. در این دنیای پر فراز و نشیب رسانه، گرد پیری با تارهای سپید بر سر ۳۰ ساله های خبرش نشسته و با غروب غم انگیز منصورهایش(خبرنگار فقید اخراجی ایرنا) تمام می شود و ما آخرین بازماندگان نسلی از خبریم که صدای همه را مخابره می نماییم اما صدای دردهای خودمان به هیچ نقطه ای، مخابره نشد.
فراهم کردن شرایط شغلی مناسب برای خبرنگاران ارتباط مستقیمی با توسعه و پیشرفت کشور و استان دارد و در واقع هر چقدر مشکلات خبرنگاران کمتر باشد با فراغ بال بیشتری به مباحث کلان و توسعه ای استان می پردازند.
خبرنگاران از مظلوم ترین و کم درآمدترین قشر جامعه هستند بطوریکه حقوق و دستمزد آنها کفاف ۱۰ روز اول هرماه زندگی شان را نمی دهد، بیشتر این قشر فاقد مسکن بوده و تابحال تلاش اثرگذاری برای رفع این مشکل که هر ساله مطرح می شود نشده است در صورتیکه با عزم جدی و اراده از جانب استانداری، فرهنگ و ارشاد اسلامی و راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد قابل حل است.
بنظر می رسد باید مسؤلان استان کهگیلویه و بویراحمد ضمن تشکیل کارگروه رفع مکلات خبرنگاران برای برطرف نمودن مشکلات خبرنگاران یک مرتبه برای همیشه چاره اندیشی کنند.

گرد پیری بر سر ۳۰ ساله های خبر!

«پژمان امیدی»، خبرنگار و سردبیر خبرگزاری مهر در استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: از سال ۱۳۸۷ با مسجد بلاگ کشور وارد عرصه رسانه شدم، بیشتر از ۱۲ ساله که در خبرگزاری مهر فعالیت دارم
وی با اشاره به مشکلات خبرنگاران استان کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: داستان خبرنگاران در این استان کهگیلویه و بویراحمد دردنامه ای است که زخم سر باز کرده اش تنها در یک ورق از مرداد نمود پیدا می کند.
امیدی اظهارکرد: ضعف امنیت شغلی و ارتزاق ضعیف، خبرنگاران را از سطح نگرش حرفه ای به رویدادها دور کرده و کارکردهای آنها در سطوح نیمه حرفه ای و آماتور تقسیم بندی شده است. ضعف ارتزاق سبب شده تا به جای توسعه همراه با آموزش، رشد سریع آگهی نامه ها و کپی پیست نیوزها را شاهد باشیم.
این خبرنگار کهگیلویه و بویراحمدی اشاره کرد: همینطور نداشتن شناخت بالغ بر ۹۰ درصد روابط عمومی ها از کارکردها و شالوده های خبر و خبررسانی مسئله تفکیک نبودن رسانه از غیررسانه را در سطح ادارات این استان رقم زده است.
امیدی اشاره کرد: خبرنگاران را شاید بتوان خانه به دوش هایی دانست که تَب تابستان برایشان زایده ی مسکن های استیجاری و افزایش اجاره بهاست که هر بار دلشان به واسطه ناتوانی در تطبیق اجاره بها با نظر مالکین می لزرد.

آخرین بازماندگان نسلی از خبر که صدایشان به جایی مخابره نشد

وی افزود: تنزل احترام شاید جدید ترین چالشی است که اصحاب رسانه در استان کهگیلویه و بویراحمد با آن روبرو شده و در بعضی برنامه ها، حرمت شان به سبب نداشتن شناخت برخی افراد از این جایگاه شکسته می شود.
امیدی بیان کرد: در این دنیای پر فراز و نشیب رسانه، گرد پیری با تارهای سپید بر سر ۳۰ ساله های خبرش نمود پیدا می کند. ما آخرین بازماندگان نسلی از خبریم که صدای دردهای خودمان به هیچ نقطه ای، مخابره نشد!

تعدد رسانه ها و کیفیت پایین

همینطور «مهدی مرادی»، مدیر پایگاه خبری تابناک در استان کهگیلویه و بویراحمد هم ضمن تبریک ۱۷ مرداد روز خبرنگار اظهار داشت: این استان در حوزه رسانه و خبرنگار عیال بار است و همین عامل سبب شده که کار رسانه بشدت بی کیفیت باشد و حواشی برجسته شوند.
وی ادامه داد: هر صنفی باید شرایط کار خویش را فراهم آورد سپس از بقیه بویژه مسؤلان انتظار و توقع داشته باشد.
مرادی اظهارکرد: باید کار رسانه ای حرفه ای و با کیفیت انجام هیم بعد مسایل معیشتی، صنفی و رفاهی همچون مسکن خبرنگاران را انتظار داشته باشیم.
مدیر پایگاه خبری تابناک در استان کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد: تعدد رسانه ها و کیفیت پایین کار رسانه ها محصول عملکرد بد مسؤلان دراین زمینه است چونکه به فیک نیوزها، خبرنگار نماها و کسانی بها می دهند که یک شبه و قارچ گونه بالا می آیند و هیچ آموزشی ندیده اند.
مرادی با اشاره به مشکلات صنفی و معیشتی خبرنگاران استان کهگیلویه بویراحمد اشاره کرد: مشکلات خبرنگاران و رسانه ها در ارتباط با دولت خاصی نیست بلکه مشکلات رسانه ها را دولت ها به هم پاس می دهند و این وسط خبرنگاران مانده اند و مشکلات که بنا بر این تابحال مشکلات اساسی خبرنگاران برطرف و حل نشده اند.

نقش غیرقابل انکار خبرنگاران در تحولات

«حمید جهان»، رئیس خبرگزاری ایرنا کهگیلویه و بویراحمد هم در این خصوص اظهار داشت: ضعف محسوس سواد رسانه ای در بین مدیران و البته از جانب برخی خبرنگاران استان وجود دارد و همین مسئله سبب شده که برخی رسانه ها در سطح استان به جای نقد عملکرد دستگاهها، به نقد شخص و مدیر دستگاه می پردازند و این مسئله منجر به ترور شخصیتی افراد و مدیران می شود.
وی با اعلان اینکه «حرمت امامزاده را باید متولی آن حفظ کند» اضافه کرد: بی تعارف باید گفت برخی خبرنگاران و رسانه ها شان این حرفه و جایگاه را زیر سوال می برند.
جهان بیان کرد: آموزش خبرنگاران باید جدی گرفته شود چونکه مشکلات و چالش های خاص خویش را به دنبال دارد.
رئیس خبرگزاری ایرنا کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد: خبرنگاران نقش غیرقابل انکاری در همه تحولات و عرصه های مختلف دارند و فرایند توسعه در جامعه بدون نقش آفرینی خبرنگاران و رسانه بی معناست.

یک صدایی نتیجه بخش خبرنگاران در تحقق مطالبات مردم

«صادق الهی نژاد»، مدیر پایگاه خبری فصلی نو با اشاره به این که نقش رسانه های ارتباط جمعی در توسعه بر هیچ کسی پوشیده نیست، اظهار داشت: نتیجه دادن همدلی خبرنگاران کهگیلویه و بویراحمد و جریان سازی خبری در سال قبل برای تأمین یک فروند بالگرد اورژانس هوایی استان بود که نمونه بارزی از نقش رسانه ها و خبرنگاران در تحقق مطالبات بر زمین مانده شهروندان و مردم استان است.
وی ادامه داد: با اینکه مسؤلان پیگیری های زیادی برای اختصاص بالگرد هوایی اورژانس کهگیلویه و بویراحمد انجام دادند اما وقتی که رسانه ها یک صدا با مسؤلان همزبان شدند این مهم به ثمر نشست.
الهی نژاد با اشاره به سخت گذر بودن کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد: بعد از بروز حادثه برای بالگرد فوریت های پزشکی استان امدادرسانی در مناطق کوهستانی سخت شد بطوریکه چند نفر به سبب این نقصان جان خویش را از دست دادند. نقش آفرینی خبرنگاران برای تأمین این زیرساخت زندگی بخش از افتخارات خبرنگاران استان است.

رفع مشکلات خبرنگاران در اولویت مسؤلان قرار گیرد

«نسیم راوند»، خبرنگار خبرگزاری فارس استان کهگیلویه و بویراحمد با ۱۰ سال سابقه کار خبری هم با اشاره به این که خبرنگاران مشکلات زیادی دارند و همچون آنها میتوان به درآمد اندک و مشکلات معیشتی اهالی رسانه اشاره نمود، اظهار داشت: خبرنگاران فاقد بیمه خبرنگاری و مسکن هستند و مانند سایر اقشار جامعه با مشکلات دست و پنجه نرم می کنند.
وی اظهارکرد: پیگیری و رفع مشکلات مردم خاطرات خوب دوران خبرنگارم هست و شهادت رئیس جمهور و همراهان بدترین خبر بود.
راوند بیان کرد: مسؤلان بویژه متولیان در حوزه فرهنگ و ارشاد رفع مشکلات این قشر را در اولویت قرار بدهند.

مسئولان ظرفیت نقد داشته باشند

«محسن بهمنیار»، خبرنگار پایگاه خبری بامداد زاگرس هم اظهار داشت: خبرنگاران بعنوان صدای رسا و پل ارتباطی مطالبات مردمی با مسؤلان محسوب می شوند، این مطالبات در چارچوب نقد، مصاحبه و تحلیل بیان می شود، یکی از موضوعات مهم در بیان موضوعات مختلف توسط اصحاب رسانه در کنار توجه به رعایت اصول حرفه ای و قانونی حوزه خبر و اطلاع رسانی باید با آسودگی و آرامش خاطر به بیان مطالبات مردم بپردازند، گاهی و در بعضی موارد امکان دارد مسئولی ظرفیت نقد و مطالبه گری به سبب آشنایی نداشتن با کار تخصصی حوزه رسانه آنگونه که باید و شاید ندارند و امکان دارد حتی گلایه مند وظیفه خطیر خبرنگاران شوند و در چارچوب شکایت یا قطع ارتباط در چرخه حل مشکلات و بیان خدمات کارشکنی کنند که در این رابطه نیاز است حوزه های روابط عمومی با آگاهی بیشتری نسبت به اقناع مسؤلان گام بردارند و سبب همکاری و ارتباط مطلوب مسؤلان با اهالی رسانه شوند.
وی ادامه داد: اصحاب رسانه و خبر رویه های ثابت اما برپایه دغدغه دارند و در شرایط مختلف زمانی با وجود تغییر دولت ها و همینطور گرایش ها و سلایق مختلف به دنبال ایفای نقش هستند. خبرنگاران و فعالان رسانه ای دغدغه های مختلفی دارند از مسکن خبرنگاران تا امنیت شغلی، بیمه، بکارگیری در حوزه روابط عمومی به سبب اشراف در موضوعات مختلف استان کهگیلویه و بویراحمد همچون مطالبات اصحاب رسانه است.
بهمنیار با سابقه حدود ۷ سال در حوزه خبر و رسانه اظهارکرد: تجربه های مختلف و به عبارتی رویدادهای تلخ در چارچوب خبرهای ناگوار و یا اثرگذاری های رسانه ای منجر به نتیجه لحظات شیرینی را برایم رقم زد.
این خبرنگار کهگیلویه وبویراحمدی اشاره کرد: ناگوارترین حوادث، خبر شوکه کننده شهید حاج قاسم سلیمانی بود، کسی که از او بعنوان قهرمان ملی یاد شد، کسی که خویش را مدافع مردم ایران با هر فکر و سلیقه سیاسی می دانست و با همه مجاهدت هایش غده سرطانی داعش را ریشه کن کرد، اما در بامدادی جمعه ای به دست شقی ترین افراد به شهادت رسید تا همگان در نبودش اشک جاری کنند و حضور میلیونی در مراسم خاکسپاری او داشته باشند، این حادثه تلخ اما پایان کار نبود تا خدمتگذاری دیگر، بدون ادعا، پاک دست و با سابقه اجرایی مختلف کسی که در شبانه روز مختلف و همراه و همدم محرومان بود خدمت کرد در سانحه سقوط بالگرد به شهادت رسید از دیگر خاطرات مدت زمان اخیر است.
بهمنیار بیان کرد: اما خاطرات شیرین مجموعه از ایفای نقش در حوزه تحقق مطالبات مردمی در مناطق مختلف بود هر زمان که گره ای از کار مردم به وسیله رسانه باز می شد و هرگاه خدمات و محرومیت ها با قلم رسانه کاسته می شد و آلام و دردهای مردمی کاسته می شد لبخند رضایت و شیرینی اثرگذاری کار رسانه ای سبب رضایت درونی ما می شد.

کسانی در حوزه خبر موفق می شوند که عاشق خبرنگاری باشند
«محبوبه هادوی نژاد»، خبرنگار صدا و سیمای مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به این که کسانی می توانند در حوزه خبر موفق باشند که عاشق این کار باشند، اظهار داشت: خبرنگاران در آن دوران سخت کرونا که وظیفه داشتند برای اطلاع رسانی در میدان عمل حضور داشته باشند نگران سلامتی خود و خانواده هایشان بر اثر احتمال درگیری با این ویروس کشنده بودند.
وی عنوان کرد: تشویق شهروندان به خانه نشینی در هنگام آیین های نوروزی، شرکت نکردن در مراسم خاکسپاری درگذشتگان و اعلام هر روزه از دست رفتن شماری از هموطنان در دوران شیوع ویروس کرونا فعالیت برای خبرنگاران را سخت کرده بود.
کم لطفی به خبرنگاران کم نبوده
«محمود سپهر»، خبرنگار و مدیرمسئول پایگاه خبری بویرنیوز با ۱۰ سال فعالیت اظهار داشت: در خلال این ۱۰ سال اخبار متفاوتی را رصد، تحلیل و پایش کردیم، شاید از بدترین و تلخ ترین خبرها بتوان به حادثه سقوط پرواز «تهران به یاسوج» و اخیراً هم مصوبه جدایی مدیریت محیط زیست بخشی از دنای شمالی به استان اصفهان بوده باشد و البته خبرهای هم دردآور بود.
وی ادامه داد: در کنار تلخی ها اما خبرهای خوب هم کم نبود، از افتتاح طرح های بزرگ عمرانی تا انتصاب فرزندان این استان در سمت های کلیدی در بعضی دولت ها گرفته تا اصلاح برخی رویه های غلط پس از خبر رسانه ها(مثل کاهش قیمت بلیط پرواز یاسوج به تهران در یک مقطع، یا اصلاح خیابان ها و برخی نقاط کور و حادثه ساز، ورود دستگاه های بازرسی و امنیتی به موضوع هایی مثل استخدام ها و ابطال بعضی از اقدامات ناحق انجام شده و… پس از انتشار هماهنگ توسط رسانه ها) گوشه ای از رویدادهای خوب رسانه ها در استان بوده است.
سپهر اشاره کرد: در این بین اما همواره کم لطفی به اهالی خبر و رسانه هم کم نبوده، هنوز هم فضای اختصاصی استقرار اهالی این حوزه به عنوان خانه مطبوعات تکمیل نشده و در زمینه تدوین بسته ای جامع برای بیمه مشاغل سخت عملیاتی نشده است.
وی بیان کرد: خبرنگاران با ابزار قدرتمندی که در دست دارند هیچ گاه تلاش بر استفاده شخصی از این توانایی نکرده اند تا به درستی صدای رسای جامعه باشند و همین مساله می طلبد نگاه مسؤلان به بهبود شرایط معیشتی این قشر از جامعه در بسته هایی که برای محرومیت زدایی دیده می شود و یا وام هایی که از تبصره ۱۸ برای رونق کسب وکارها اختصاص داده می شود، دیده شوند تا حداقل یک سپاسگزاری از خدمات ارزشمند خبرنگاران استان شده باشد.
جز شعار حمایتی از مسؤلان ندیدیم
«کریم بنام»، خبرنگار و مدیر مسئول پایگاه خبری ریواس جنوب هم اظهار داشت: از سال ۱۳۷۶ در روستای جاورده با علاقه زیادی که به نوشتن و کار خبری داشتم به صورت دستی، اخبار روستا را در یک کاغذ آ۴ و در چارچوب طنز می نوشتم و از آنجائیکه تنها یک برگه بود و دستگاه کپی در روستا نبود، همان یک برگه، بین خانواده ها دست به دست می شد؛ وقتی اهالی روستا را می دیدم که سراغ برگه اخبار را از همدیگر می گرفتند، لذتی داشت که مزه شیرین آنرا هنوز حس می کنم.
وی ادامه داد: پس از یک سال، پایگاه بسیج روستا، یک دستگاه کپی خریداری کرد و با من همکاری خوبی داشتند و حدود ۲۰ نسخه روی برگه های حاوی اخبار روستا، کپی می کردیم و حقیقتا استقبال خوبی از آن شد.
بنام اظهارکرد: در سال ۸۳ وارد دانشگاه شدم و از همان روزهای نخست، نشریه بسیج دانشگاه را که هزینه انتشار خوبی داشتند را البته با یک رویه جدید و به روز منتشر کردم و پس از دو سال مدیرمسئول آن شدم و همان ایام هم از یک نشریه چاپی بیرون از دانشگاه، درخواست همکاری داشتم که فورا پذیرفتم و در ادامه سردبیر آن شدم.
این خبرنگار کهگیلویه و بویراحمدی اشاره کرد: با پایان تحصیل در دانشگاه، به شکل حرفه ای تری کارم را در هفته نامه آوای گچساران آغاز کردم و مدتی هم سردبیر روزنامه ابتکار بودم اما با پیدایش رسانه های دیجیتالی، پایگاه خبری ریواس جنوب را راه اندازی کردیم و خدا را شکر از سایت های فعال استان است.
بنام اشاره کرد: در مورد سوال شما و شیرینی ها و تلخی های کار خبری، خدمت شما عرض کنم، به شخصه عاشق کار خبری هستم و وقتی یک نفر کارش را دوست داشته باشد، بطور قطع همه لحظه های آن شیرین است اما تلخ ترین روز برای یک خبرنگار وقتی است که برای مردمش، مطلبی، انتقادی یا گزارش را منتشر می کند و وارد چالشی می شود اما وقتی به دردسر می افتد یا در دادگاه ها از او شکایت می شود، همان مردم پشتش را خالی می کنند یا حداقل حمایتی از او نمی کنند.
وی افزود: یک خبرنگار واقعی دلش می خواهد برای جامعه و مردمش مفید باشد و تنها در حرف و ظاهر، پل ارتباطی بین مدیران و مردم نباشند بلکه در عمل هم این گونه باشد و مدیران واقعا و با اعتقاد کامل، به مطالبات مردمی از زبان خبرنگاران توجه کرده و به آن عمل کنند.
خبرنگار و مدیر مسئول پایگاه خبری ریواس جنوب با اعلان اینکه انتقاد پذیری و شکایت نکردن از خبرنگاران انتظار دیگر من از مدیران است نه این که خبرنگار اگر تعریف و تمجید کند، مورد احترام باشد، عنوان کرد: در مورد مشکلات خبرنگاران هم بهتر بود بپرسید خبرنگاران در چه بخشی مشکل ندارند چون که هیچ حمایتی از خبرنگاران نمی شود و حتی در نیازهای اولیه ای چون مسکن هم به جز شعار، چیزی از مسؤلان ندیدیم چه برسد به دیگر حمایت ها!

مسکن مهم ترین مشکل خبرنگاران
«دانیال ولوی مقدم»، خبرنگار و مدیرمسئول خبرگزاری دانشجو استان کهگیلویه و بویراحمد هم اظهار داشت: مشکل مسکن و عدم همراهی بعضی دستگاهها با خبرنگاران برای کسب خبر از مهم ترین مشکلات خبرنگاران استان کهگیلویه و بویراحمد است.
وی ادامه داد: تلخ ترین خاطره دوران خبرنگاری ام شهادت رئیس جمهور کشورمان بود و شیرین ترین خاطره هم کسب رتبه در مسابقه جام رسانه کشور بود.
ولوی مقدم بیان کرد: از مسؤلان استان کهگیلویه و بویراحمد انتظار داریم که پیگیر مطالبه و مشکلات مردم از راه رسانه ها باشند.
خبرنگاران با کوهی از درد و مشکلات دست و پنجه نرم می کنند
«عیسی فتحی»، خبرنگار و سردبیر خبرگزاری ایسنا استان کهگیلویه و بویراحمد باسابقه ۱۹ سال فعالیت کار خبری و رسانه ای هم اظهار داشت: بنظر می رسد مسؤلان و متولیان امر در سطح استان برای رفع مشکلات خبرنگاران با ایجاد یک کارگروه تخصصی و ویژه می توانند یک مرتبه برای همیشه مشکلات این قشر زحمت کش و بی ادعا را برطرف کنند اما اراده می خواهد.
وی با بیان اینکه«مهتر برای خودش بد می زند» اضافه کرد: خبرنگاران برای رفع مشکلات همه پیقشدم هستند و خبر مخابره می کنند و تا حصول نتیجه پیگیر می شوند اما کسی نیست برای آنها پیش قدم شود.
فتحی اظهارکرد: مهم ترین مشکل خبرنگاران استان کهگیلویه و بویراحمد مسکن و بیمه خبرنگاری است، بیشتر خبرنگاران این استان فاقد مسکن هستند و تابحال تلاشی برای رفع این مشکل خبرنگاران نشده است.
این عضو هیات مدیره خانه مطبوعات کهگیلویه وبویراحمد اشاره کرد: خبرنگاران خودشان با کوه درد و مشکلات دست و پنجه نرم می کنند اما دست از پیگیری مشکلات و دردهای مردم و جامعه بر نمی دارند.
فتحی اشاره کرد: هر جامعه ای که خبرنگاران آن مشکلات کمتری داشته باشد بهتر و سریعتر به رشد و توسعه می رسد و پویاتر می شود.
وی با اشاره به این که علاوه بر نمایندگی خبرگزاری های کشوری و صدا وسیما، الان ۱۴۸رسانه در استان کهگیلویه و بویراحمد کمتر زا یک درصد کشور و با جمعیت ۷۰۰ هزار نفر وجود دارد، اشاره کرد: الان ۱۱۲ پایگاه داری مجوز در استان وجود دارد که دریافت مجوز پایگاه های خبری نیازمند قوانین سختگیرانه تری است.
این خبرنگار کهگیلویه و بویراحمدی اشاره کرد: الان به ازای هر ۱۰۰هزار کهگیلویه و بویراحمدی ۲۱پایگاه خبری در استان فعالیت می کند، این درحالی است که این سرانه در ساتان چهارمحال و بختیاری ۹، در استان بوشهر ۱۳، استان یزد ۱۷، استان خوزستان ۹، استان فارس ۷ و در استان اصفهان ۱۰ است.
فتحی اظهارکرد: فعالیت این تعداد خبرنگار در یک استان کوچک باآنکه آثار مثبتی هم دارد اما تبعات منفی برای استان به دنبال دارد و برای رسیدگی به امور معیشتی و صنفی خبرنگاران صدمه زاست. استان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه تعداد رسانه ها بین استانهای کشور رتبه چهارم را دارد!
وی با اعلان اینکه کسانی که مشتاق کار خبرنگاری و رسانه ای هستند می توانند با آموزش های لازم به عضویت در هیمن رسانه های فعال استان دربیایند، عنوان کرد: خبرنگاران مانند دیگر صنوف مشکلات معیشتی و صنفی دارند و وجود شمار زیادی پایگاه خبری که در بعضی موارد کارکرد اثربخشی در تولید محتوا ندارند سبب شده خدمات رسانی به این قشر برای مسئولان سخت باشد.
محمود صارمی، خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران در ۱۷ مرداد ۱۳۷۷ در مزار شریف افغانستان به همراه هشت نفر از اعضای کنسولگری ایران توسط گروهک تروریستی طالبان شهید شدند که بنا بر این ۱۷مرداد هرسال در تقویم کشور بعنوان روز خبرنگار نامگذاری شده است.

منبع: