به گزارش آبنما کار، معاون شرکت بازآفرینی شهری اظهار داشت: طی سال مالی 1402 در مجموع 208 پروژه روبنایی و زیر بنایی تکمیل شده و میانگین پیشرفت فیزیکی پروژه ها 42 درصد بود که حالا به 59 درصد رسیده است.
به گزارش آبنما کار به نقل از خبرگزاری ایرنا از وزارت راه و شهرسازی، جلسه مجمع عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران با موضوع رسیدگی به گزارش صورت های مالی تملک دارایی های سرمایه ای سال ۱۴۰۲ انجام شد.
در مجمع عمومی این شرکت که با حضور مهدی نورایی نماینده رییس مجمع و سرپرست مرکز امور مجامع و نظارت بر قراردادهای وزارت راه و شهرسازی و سایر اعضاء مجمع برگزار گردید، عبدالرضا گلپایگانی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهار داشت: مهم ترین راهبرد جهت بهسازی، نوسازی و مقاوم سازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری، تقویت شبکه اقدام مشترک است.
وی اضافه کرد: با تقویت و اجرای اقدام مشترک می توان کارهای پراکنده در سازمان های مختلف را انسجام بخشید؛ در حقیقت با تشریک مساعی و هم افزایی می توانیم در دراز مدت شاهد کاهش محدوده بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری باشیم.
گلپایگانی با اشاره به نتایج نامطلوب ناشی از دید بخشی در تصمیم گیری های حوزه بازآفرینی شهری، اشاره کرد: یکی از راهبردهای شرکت بازآفرینی شهری ایران، برنامه ریزی از پایین به بالاست و رکن اساسی آن استفاده از ظرفیت دفاتر تسهیلگری است، به همین دلیل بدنبال تقویت این دفاتر هستیم.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به این که هر محله شرایط پیچیده خاص خودرا دارد، اظهار داشت: رفع مشکلات هر محله نیاز به راهکارهای پیچیده دارد و نمی توان یک نسخه واحد را برای تمام محلات هدف بازآفرینی شهری به کار برد. در این راه بدنبال استفاده از تجارب گذشته و نیز دیدگاه های صاحبنظران در این زمینه هستیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این که تجارب بسیاری در عرصه بازآفرینی شهری وجود دارد، عنوان کرد: با وجود تجارب بسیار اما نباید از تجربه کردن راه های جدید واهمه داشت و تجربه باید برمبنای انتهای دانش زمان باشد.
تکمیل ۲۰۸ پروژه زیر بنایی و روبنایی
در این جلسه یداله آقایی معاون ساماندهی و بازآفرینی شهری شرکت بازآفرینی شهری ایران، به ارائه گزارش عملکرد طرح های تملک دارایی های شرکت در سال ۱۴۰۲ پرداخت.
وی اظهار داشت: طی سال مالی ۱۴۰۲ در مجموع ۲۰۸ پروژه روبنایی و زیر بنایی تکمیل شده است، در این سال میانگین پیشرفت فیزیکی پروژه ها ۴۲ درصد بود که حال به ۵۹ درصد رسیده است.
وی اضافه کرد: در شهریور ماه که پایان سال مالی بود، با همکاری دفتر طرح، برنامه و بودجه و سایر دفاتر ذیربط شرکت، جذب ۱۰۰ درصدی اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای سال ۱۴۰۲ انجام پذیرفت و با این کار تکمیل پروژه ها شتاب روزافزونی خواهد گرفت.
بودجه بازآفرینی شهری، اهرم مشارکت شود
همچنین در این نشست مهدی نورایی نماینده رییس مجمع و سرپرست مرکز امور مجامع و نظارت بر قراردادهای وزارت راه و شهرسازی اظهار داشت: وزیر راه و شهرسازی بر استفاده از ظرفیت بازآفرینی شهری در تولید مسکن تاکید دارد.
وی اظهار داشت: آن چه در این زمینه باید مورد توجه جدی قرار گیرد، ارتباط مستمر با شهرداری ها، استفاده از نظر متخصصان و اندیشمندان این حوزه و برگزاری نشست های علمی با رویکرد بازآفرینی شهری است.
وی اضافه کرد: هزینه ای که در بافت های فرسوده به انجام می رسد با کاهش این بافت ها همخوانی ندارد و باید بدنبال ساز و کاری باشیم که بودجه بازآفرینی، به اهرمی برای مشارکت تبدیل گشته و سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در این بافت ها تشویق شوند.
منبع: abnamakar.ir