آبنما کار: باستان شناسان در ترکیه بخش هایی از یک دژ باستانی هفت هزارساله را در تپه «یوموک تپه» کشف کردند.
به گزارش آبنما کار به نقل از انشنت اوریجینز، قدمت تپه «یوموک تپه» که بقایای این دژ باستانی در آن واقع شده است، به دوران «نوسنگی» یعنی حدود ۹ هزار سال پیش بازمی گردد و باستان شناسان امیدوارند با کشف این دژ باستانی بتوانند اطلاعات بیشتری درباره تاریخچه مردمان دوران ماقبل تاریخ منطقه « آناتولی» به دست آورند.
کشف بخش هایی از دیوارهای یک دژ باستانی هفت هزارساله در این منطقه از این جهت برای باستان شناسان حائز اهمیت می باشد که تحقیقات پیشین هیچ اطلاعاتی درباره وجود بنایی تا این حد قدیمی و پیشرفته در این منطقه ارائه نداده بود.
«ایزابلا کانوا» سرپرست این تیم دیرینه شناسی بیان کرد: «ما فکرش را نمی کردیم مردم این دوره از چنین تکینک هایی برای ساخت چنین سازه خاصی استفاده کنند.»
از دیگر عواملی که به اهمیت تپه «یوموک تپه» می افزاید این حقیقت است که این تپه برای هزاران سال بعنوان منطقه مسکونی مورد استفاده قرار می گرفته است.
با عنایت به گزارش منتشرشده توسط «دیلی صباح»، این تپه بعنوان یکی از قدیمی ترین مناطق مسکونی «آناتولی» شناخته می شود. قبل تر بقایای یک دهکده «نوسنگی» و آثار باستانی متعلق به «عصر مس» نیز در این تپه کشف شده بود.
این تیم دیرینه شناسی از تابستان سال جاری به کاوش در این تپه مشغول بودند و به گزارش «حریت دیلی نیوز» در جریان جستجوهای پیشین در این منطقه یک مُهر باستانی ۹ هزارساله نیز کشف کردند.
منبع: آبنما کار