به گزارش آبنما کار موزه هنرهای معاصر تهران پس از بیشتر از دو سال تعطیلی به منظور مرمت و بازسازی، در نهایت عصر روز پنجشنبه (۹ بهمن ماه) با نمایش مجموعه آثار اهدایی زنده یاد منیژه میرعمادی، از هنرمندان معاصر ایران، به صورت رسمی راه اندازی شد.
به گزارش آبنما کار به نقل از ایسنا، مراسم بازگشایی موزه هنرهای معاصر تهران عصر روز پنجشنبه (۹ بهمن ماه) با حضور سیدمجتبی حسینی (معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، هادی مظفری (مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی)، احسان آقایی (رئیس موزه) و مهمانانی از سفارت های خارجی در ایران، برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، احسان آقایی _ رئیس موزه هنرهای معاصر تهران _ اظهار نمود: بسیار خوشحالم گه پس از ۳۰ ماه بازسازی می توانم به شما خیرمقدم بگویم. این تعطیلی خیلی از علاقه مندان به هنر را منتظر و نگران کرده بود. امروز سبب شادمانی است که موزه در حالی بازگشایی می شود که در نزدیک ترین حالت به معماری اولیه خود قرار دارد و حتی بخش هایی که در این سال ها به موزه اضافه شده بودند در جریان بازسازی حذف شدند.
او اشاره کرد: در زمان مرمت موزه هنرهای معاصر تهران فرصت مناسبی بود تا روی گنجینه موزه تحقیقاتی صورت گیرد و نتیجه این تحقیقات شش جلد کتاب است که چهار جلد تا پیش از عید منتشر می شود. همینطور برنامه های گوناگونی در نظر گرفته شده که بزودی اعلام می شوند.
رئیس موزه هنرهای معاصر تهران همینطور از تمامی کسانی که در جریان بازسازی و مرمت، موزه را همراهی کردند یاد و تشکر کرد.
جمشید ناصری، همسر زنده یاد منیژه میرعمادی که مجموعه شخصی اش را به موزه هنرهای معاصر تهران اهدا کرده است در سخنانی با بیان خاطراتی از چگونگی جمع آوری این مجموعه از هنرمندان مهم معاصر ایران اظهار نمود: همیشه همسرم می اظهار داشت که من بالاخره این مجموعه را به موزه هنرهای معاصر خواهم داد که متاسفانه خودش فرصت نکرد و هم اکنون این امکان فراهم گردید.
در ادامه بهرام کلهرنیا، هنرمند و نماینده هنرمندان در شورای نظارت بر پروژه مرمت موزه در سخنانی اظهار نمود: از طرف جامعه تجسمی به من فرصت داده شد تا در روند مرمت موزه حضور داشته باشم. جامعه هنری مقداری وسواسی است و فکر می کند بخشی از حقایق پنهان است. یادم هست در اولین روزها جلسات بزرگی تشکیل می شد و دراین زمینه صحبت می کردند، در این جلسات متوجه شدم که افراد دیگری هم بر نظارت موزه نظارت و دغدغه این کار را دارند. احیای موزه آرزوی بزرگی بود که سال ها وجود داشت، اما عملی نشده بود. ما در حین انجام پروژه، کار را شناختیم و حتی بعضی از کسانی که کار اجرایی داشتند از ابتدا بزرگی کار را نمی شناختند. کار بسیار دشوار بود و ما به مرور کار را یاد گرفتیم.
کلهرنیا همینطور با برشمردن اقدامات انجام شده در جریان پروژه بازسازی موزه هنرهای معاصر، بیان نمود: متاسفم که امروز و در این مراسم حضور جامعه هنری کمرنگ است. جامعه هنری با حساسیت، تشکیک و نداشتن اطلاعات کافی درباره روند بازسازی موزه می اندیشد، اما من به آنها اطلاع می دهم که کار به درستی انجام شده است.
سپس سیدمجتبی حسینی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی اشاره کرد: موزه هنرهای معاصر تهران در جهان و کشور دارای جایگاه ممتازی است. یکی از وجوه امتیاز این موزه سرمایه اجتماعی پرارزش آن یعنی دوستان و دوستداران این مجموعه است که در نهایت مهر و مسئولیت در این سال ها به هنر معاصر توجه کرده اند. موزه هنرهای معاصر تهران یادخانه ای است از آثار معاصر ایران و جهان در قرنی پراتفاق، رنگین و پرحادثه و هم خاطره خانه ای است از مخاطبان علاقه مند و پیگیر.
او افزود: در این سال ها موزه هنرهای معاصر تهران به سبب تراکم برنامه ها و فعالیتهایی که در عرصه تجسمی فرض خود می دانست، رویدادهای بسیاری را میزبانی کرد. همین تراکم و توقعات بود که سبب شد پاره ای از اقتضائات ضروری را به خود نبیند و به وضعیت آن کمتر رسیدگی شود. در این میان ما از آغاز دولت دوازدهم با دو انتخاب مواجه بودیم؛ یکی امتداد و استمرار فعالیت ها و بسنده کردن به اصلاحات حداقلی و دوم پذیرش مسئولیت برای انجام اقدامات بزرگتر.
حسینی اظهار نمود: به صورت کلی شاید مسئولین علاقه بیشتری به تاسیس داشته باشند تا به استقرار، اما فرض ما بر این بود که استقرار چنین بنایی لزوم اجتناب ناپذیری است که باید به آن بپردازیم؛ ازاین رو راه دشوارتر و پرتلاطم تر را انتخاب کردیم.
معاون هنری وزیر ارشاد با بیان این نکته که پروژه مرمت موزه اختلال زیادی در فعالیتهای محتوایی ایجاد نکرد، دراین زمینه توضیح داد: در طول ۳۲ ماه فعالیت تعمیراتی، قلب فعالیتهای موزه تعطیل نشد. در این زمان ایجاد بخش های ساماندهی آثار و اسناد و پژوهش کاربردی مشغول بودند. همینطور برخط شدن سامانه و آماده سازی نشر آثار گنجینه و حرکت به سمت عرضه تقویم سالانه فعالیتهای موزه از دیگر اقدامات صوت گرفته است.
او اظهار داشت: خبر اهدای مجموعه ارزشمندی از آثار هنرمندان معاصر ایران از جانب آقای دکتر ناصری و همسر مرحوم ایشان خانم میرعمادی و بررسی های پیوسته این فرآیند از دیگر رخدادهایی بود که در جریان مرمت موزه با آن مواجه شدیم. این اقدام نشان دهنده روحیه وطن دوستی و هنردوستی بود و نشان داد که چگونه مجموعه داران می توانند فارغ از توجه به سود و سودا به فردا بیندیشند.
حسینی تصریح کرد: این مجموعه پرشمار فقط برای موزه و مخاطبان تهرانی نیست، بلکه در شبکه موزه های هنرهای معاصر کشور هم به معرض نمایش گذاشته می شود.
در آخر نمایشگاه «ارمغان» هم بعنوان نخستین نمایشگاه موزه پس از بازگشایی راه اندازی شد. در این نمایشگاه ۱۳۵ اثر از ۴۲ هنرمند از آثار اهدایی مجموعه منیژه میرعمادی به موزه هنرهای معاصر تهران و ۲۶ اثر از ۱۵ هنرمند از آثار گنجینه موزه که متناسب با آثار اهدایی مجموعه میرعمادی است، به معرض نمایش گذاشته شده است.
در نمایشگاه «ارمغان» آثاری از ابوالقاسم سعیدی، احمد اسفندیاری، بهجت صدر، پروانه اعتمادی، پرویز تناولی، پرویز کلانتری، جعفر روحبخش، حجت الله شکیبا، حسین زنده رودی، حسین کاظمی، حسین محجوبی، رضا بانگیز، رضا مافی، ژازه تباتبایی، سهراب سپهری، شکوه ریاضی، صادق تبریزی، عباس کیارستمی، علی اکبر صادقی، علیرضا گلستانه، علیرضا اسپهبد، غلامحسین نامی، فرامرز پیلارام، فرح اصولی، فریده لاشایی، فریدون آو، قاسم حاجی زاده، کامران کاتوزیان، کورش شیشه گران، گیزلا وارگا سینایی، مارکو گریگوریان، محمد احصایی، محمود جوادی پور، مسعود عربشاهی، منوچهر شیبانی، منوچهر یکتایی، منیژه میرعمادی، مهدی سحابی، مهدی ویشکایی، ناصر اویسی، نصرت الله مسلمیان و رعنا فرنود از مجموعه اهدایی زنده یاد میرعمادی روی دیوار موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش درمی آید.
منبع: abnamakar.ir